Hoe politiehond Renzo een verdachte in Den Bosch pakte en nog vijf trouwe politieviervoeters

25 februari 2015 om 21:19 • Aangepast 21 november 2020 om 19:50
nl
Brabantse politiehonden komen regelmatig in de schijnwerpers terecht. Woensdagmiddag heeft politiehond Renzo geholpen een verdachte te pakken in Den Bosch. Hij is niet de eerste viervoeter die zijn politiebaasje helpt met het binnenhalen van boeven.
Profielfoto van
Geschreven door

Renzo wilde woensdag met zijn menselijke collega's een man aanhouden die wordt verdacht van inbraak.Op het moment dat de politie in het huis bezig was met de arrestatie rende de man weg.
'Broekspijp aan flarden'Hij sprintte naar de poort in de achtertuin, hopend dat hij zo kon vluchten. Maar toen hij de poort opendeed, zag hij een politiehond en een agent staan.
De man probeerde de poort nog te sluiten, maar de hond was sneller en sprong op zijn been af. Volgens een politiewoordvoerder heeft de man geen grote verwondingen. "Wat schrammen op het been en verder is zijn broekspijp aan flarden. Maar toen konden we hem wel arresteren."
BonoHet komt regelmatig voor dat politiehonden goed werk leveren. Zo doet Bono het ook goed: de hond heeft in Rijen drie verdachten van een inbraak opgespoord en in Tilburg vond hij twee autodieven. Die zaten op het platte dak van een garage.
BaycoIn Tilburg speurde Bayco twee inbrekers in de Nautilusstraat op. Die hadden ingebroken in een loods met bouwmaterialen en hadden zich daarna verstopt in de struiken. Geen slimme actie als de politie een hond Bayco meebrengt.
YuupSowieso krijg je het als inbreker een stuk lastiger met een politiehond op je hielen. In Oosterhout wilden mensen inbreken bij de supermarkt EMTÉ, maar nadat een passerende vrouw glasgerinkel hoorde en de politie belde probeerden de mannen te vluchten. Viervoeter Yuup wist een van de mannen al snel te vinden.
RexOok in Mierlo hebben inbrekers weinig kans. Daar probeerden drie jongens van zestien in te breken in een school. Politiehond Rex rook eens goed, volgde het spoor van de verdachten en wist de jongens te achterhalen.
CarloRex werkt niet alleen goed in zijn eentje, in duo doet hij het ook prima. Na een inbraak in Oss achtervolgden agenten een auto met daarin de verdachten.
Op een gegeven moment stuurde de bestuurder de auto de berm in, waarna hij en zijn bijrijder wegrenden. De vrouw was snel gepakt, maar de man werd pas gepakt toen politiehonden Rex en Carlo hem opspoorden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.