Video

Zenit Sint-Petersburg uit: lastig, maar niet onmogelijk voor PSV

26 februari 2015 om 08:18
nl
Ondanks de 0-1 nederlaag, vorige week in Eindhoven, voelt PSV zich nog niet uitgeschakeld tegen Zenit Sint-Petersburg. Het wordt lastig, maar het is zeker niet onmogelijk. Dat is de gedachte die woensdag, een dag voor de wedstrijd, overheerst.
Geschreven door

"Lastig, omdat je een achterstand moet goedmaken, maar niet onmogelijk, omdat we in Eindhoven hebben laten zien dat we kansen tegen ze kunnen afdwingen", vertelt Georginio Wijnaldum. "We voelen dat we opgewassen zijn tegen Zenit en dat geeft vertrouwen voor de wedstrijd hier."
"Zenit zal ons nog meer dan in Eindhoven het spel willen laten maken en afwachten. We moeten beducht zijn voor hun counter en dan kan deze wedstrijd alle kanten opgaan."
'Zorgen voor verrassing'"Ik verwacht dat we ook hier in Rusland kansen krijgen", denkt spits Luuk de Jong. "Met onze kwaliteiten moeten we hier wél kunnen scoren. Misschien dat we dan voor een verrassing kunnen zorgen."
Twee weken geleden vroor het nog zo'n vijftien graden in Sint-Petersburg. Maar de omstandigheden zijn nu aanmerkelijk comfortabeler, met temperaturen bóven het vriespunt.  "Het is niet zo extreem als die keer dat ik hier met FC Twente was", weet De Jong. "Nu valt het reuze mee en is het prima te doen."
Zondag topper tegen AjaxZondag wacht ook de topper tegen Ajax, waarbij PSV een reuzenstap naar de landstitel kan zetten. Toch houdt Luuk de Jong zich daar nu nog niet mee bezig.
"Ik ben een topsporter en wil álles winnen, dus ook tegen Zenit. Met Ajax ben ik nog helemaal niet bezig. Het liefst wil ik zoveel mogelijk bereiken en daar hoort de volgende ronde van de Europa League ook bij."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.