Bouwbedrijf Heijmans in Rosmalen lijdt 47 miljoen euro verlies

26 februari 2015 om 08:40
nl
Bouwbedrijf Heijmans in Rosmalen heeft vorig jaar een nettoverlies geleden van 47 miljoen euro. In 2013 werd nog een winst geboekt van twee miljoen euro.
Geschreven door

Het bouwbedrijf, dat de cijfers donderdag naar buiten bracht, verloor geld omdat haar vastgoed minder waard werd. Heijmans kampte ook met flinke reorganisatiekosten.
De pijn zat vooral bij het onderdeel dat wegen en dergelijke aanlegt in Nederland. Dat bedrijfsonderdeel werd onder meer geconfronteerd met een verlies van 11 miljoen euro op een klus in Tilburg. Bij de Energiefabriek Tilburg wilde Heijmans een paar wijzigingen doorvoeren die volgens de Raad van Arbitrage voor de bouw niet strookten met het contract van de klus.
Reorganisaties op schemaHeijmans liet verder weten dat de reorganisaties bij de onderdelen Utiliteit, Civiel en het Duitse Oevermann op schema liggen. In totaal verdwijnen er 350 banen. De kosten bedroegen 29 miljoen euro en op vastgoedposities werd 14 miljoen euro afgeboekt.
Bestuursvoorzitter Bert van der Els is ondanks het verlies in 2014 optimistisch over de toekomst. Hij verwacht een 'forse' verbetering van het resultaat dit jaar. "Dat moet mogelijk zijn gezien de genomen maatregelen, de aantrekkende woningmarkt en de goede orderportefeuille', aldus Van der Els. Heijmans verkocht 1347 huizen, tegen 1082 in 2013.
Het bouwbedrijf maakte ook bekend Sjoerd Vollebregt, de oud-topman van Stork, te willen benoemen tot commissaris.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.