PSV verliest kansloos van Zenit Sint-Petersburg en is uitgeschakeld in Europa League - Omroep Brabant

PSV verliest kansloos van Zenit Sint-Petersburg en is uitgeschakeld in Europa League

26 februari 2015 om 20:57
nl
Voor PSV zit de Europa League erop. De fiere koploper van de eredivisie moest donderdag in de zestiende finale diep buigen voor Zenit Sint-Petersburg. Na de nipte nederlaag vorige week in Eindhoven (1-0) ging PSV in Rusland hard onderuit: 3-0.
Geschreven door

Waar PSV in de verloren thuiswedstrijd aanvallend uit de startblokken kwam, was het nu Zenit dat aanvallende intenties had. De ploeg zette snel druk en werd via schoten van Hulk en Smolnikov gevaarlijk. [Tweet:body:https://twitter.com/paulpostman/status/570996068755906561]Afgekeurd doelpuntHet lukte PSV niet om fatsoenlijk op te bouwen. Dit kwam door vroegtijdig storen van Zenit. PSV kwam niet in zijn spel en kroop een aantal keer door het oog van de naald. Toch leek de ploeg van Phillip Cocu op voorsprong te komen. Isimat kopte een corner van Maher tegen de touwen, maar het doelpunt werd afgekeurd. De corner zou over de achterlijn zijn geweest.
Zenit kwam na 28 minuten op voorsprong. Danny brak door aan de rechterkant van het veld, hij legde de bal terug en Rondón schoot binnen. Een verdiende voorsprong, want Zenit liet zien een maatje groter te zijn dan PSV.
Poeier van HulkDe hoop op een goed resultaat voor PSV verdween toen Hulk meteen na rust de voorsprong verdubbelde met een prachtig afstandsschot. Aanvallend was PSV onmachtig. Zelfs een strafschop was niet aan de Eindhovenaren besteed. Luuk de Jong miste vanaf elf meter.
Via Rondón breidde Zenit de voorsprong vervolgens verder uit. Na de wedstrijden lieten de spelers weten een 'zure avond' te hebben gehad. PSV richt nu haar pijlen op aanstaande zondag als Ajax wacht. [Tweet:body:https://twitter.com/paulpostman/status/570996068755906561]LiveblogOmroep Brabant hield een liveblog bij tijdens de wedstrijd. Lees alles terug in groot scherm.
Ook zondag is een wedstrijd van PSV via een liveblog op onze site te volgen. Dan doen we verslag van de eredivisiekraker tegen Ajax. Dat duel start om 16.45 uur.[CoverItLive:http://rss.coveritlive.com/rss.php?altcast_code=a4532a5596]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.