Hoe je de politie kunt helpen: proef met app in Eindhoven

26 februari 2015 om 11:35
nl
De politie gaat een proef doen met de app voor smartphonegebruikers in Eindhoven. Gebruikers kunnen daar locatiespecifieke berichten krijgen. Zo kunnen gebruikers bijvoorbeeld een pushbericht krijgen als er in hun buurt een brand is of als er in hun straat is ingebroken. De update van de app wordt donderdag doorgevoerd.
Geschreven door

De politie kan bij de Eindhovense proef een gebied selecteren waarbinnen het bericht wordt verstuurd. De mensen in dat gebied - die de app hebben gedownload en hebben aangegeven locatiespecifieke berichten te willen ontvangen - krijgen een melding op hun smartphone. Dit zorgt voor meer alertheid en mensen kunnen hun steentje bijdragen aan het voorkomen en oplossen van misdrijven.
Het ontvangen van berichten op basis van de locatie is niet nieuw, maar de gebruiker moest het gebied altijd van tevoren opgeven. Tijdens de proef worden ook mensen bereikt die ergens op bezoek zijn of een evenement bezoeken.
PrivacyDe politie kan niet zien wie het bericht ontvangt, maar ziet alleen om hoeveel mensen het gaat. Zo wordt de privacy van de app-gebruikers gewaarborgd.
Er zijn duidelijke regels gesteld over de hoeveelheid en het soort berichten dat via de app wordt verstuurd, zodat gebruikers niet overspoeld worden met pushberichtjes. De proef duurt drie maanden. Daarna wordt er geëvalueerd en besloten of de locatiespecifieke berichten ook in de rest van Nederland worden ingezet.
Meer functiesNaast de proef in Eindhoven zijn de functionaliteiten van de politie-app uitgebreid. Via de app kan nu op meerdere manieren contact worden gelegd met de politie.
Zo kan via de app een melding worden gedaan waarbij ook foto's en video's meegestuurd worden. Er kan contact worden gelegd met de wijkagent en direct een tip worden doorgeven naar aanleiding van een gezocht- of vermistbericht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.