Zwemschool Oosterhout verliest erkenning na 'fraude' zwemdiploma's, tientallen aangiftes van ouders

26 februari 2015 om 16:59 • Aangepast 21 november 2020 om 19:50
nl
De erkenning van zwemschool Juf Angela in Oosterhout is ingetrokken nadat er valse zwemdiploma's uitgegeven werden. Het Nationaal Platform Zwembaden (NPZ) heeft sinds vorige week driehonderd klachten over de kwestie gekregen van ouders van leerlingen. Tientallen ouders hebben aangifte gedaan.
Profielfoto van
Geschreven door

In een reactie tegenover Omroep Brabant zegt eigenaresse Angela Hermans dat zij nooit de bedoeling heeft gehad mensen te beduvelen, laat staan fraude te plegen. Ze heeft heel veel spijt.
Tijdelijke diploma's"Het is een keer op een drukke zaterdag voorgekomen dat we bij examens te weinig diploma's hadden. Toen zijn in overleg met de ouders tijdelijke diploma's gegeven, met de mededeling dat er officiële diploma's waren besteld.
Dat is gebeurd omdat wij de kinderen niet teleur wilden stellen. Ik heb een geweldig team achter me staan. Maar ik heb nu het gevoel dat ik uit een enge film wakker geschrokken ben."
Niet eerderOp de kopieën van de diploma's ontbreken de unieke nummers die erop horen te staan en ook missen ze de hologrammen die de originelen sieren. Voor zover bekend is het niet eerder gebeurd dat een zwemschool diploma's kopieerde.

Wachten op privacy instellingen...

Het Nationaal Platform Zwembaden heeft donderdag laten weten dat de valse diploma's bij het platform ingewisseld kunnen worden. Zwemschool Juf Angela heeft laten weten dat de lessen gewoon doorgaan en dat er een oplossing gezocht wordt voor de kinderen die komend weekeinde zouden afzwemmen.
ExcusesDe zoon van Marcel Poppelaars is een van de gedupeerden van de 'fraude' met de diploma's. Poppelaars zegt geen aangifte te doen. "Maar ik eis wel excuses van de zwemschool."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.