Video

Wielrenner Moreno Hofland klaar voor opening wielerseizoen, ondanks gat in knie

26 februari 2015 om 19:27
nl
Moreno Hofland is weer helemaal fit voor de wedstrijd Kuurne-Brussel-Kuurne. De wielrenner uit Roosendaal viel vorige week tijdens een wedstrijd in Spanje. Daar hield hij een flink gat in zijn knie over, maar daar heeft hij geen last meer van. "Het gaat wel goed komen", aldus Hofland.
Geschreven door

Het wielerseizoen in West-Europa wordt komend weekend traditioneel geopend in België, met De Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne. Verschillende Brabantse renners verschijnen aan de start van deze semi-klassiekers.
KanshebberGrootste kanshebber op een goede uitslag is Moreno Hofland. Vorig jaar was hij nog de verrassing van het voorseizoen met etappeoverwinningen in de Ruta del Sol en Parijs-Nice.
De wielrenner uit Roosendaal rijdt komend weekend Kuurne-Brussel-Kuurne. Vorig jaar werd hij nog tweede in deze wedstrijd achter de Belg Tom Boonen. De concurrentie zal hem komend weekend dus in de gaten houden. "De renners weten zo onderhand wel wie ik ben ja. Maar dat ervaar ik niet als extra druk."
'Iedere renner gooit z'n fiets ervoor'"In de klassiekers is het vooral een zaak van goed positioneren en zorgen dat je bij de eersten zit als de klimmetjes beginnen. Of je nu Tom Boonen heet of Moreno Hofland heet: iedere renner gooit gewoon zijn fiets ervoor. Wie je bent of wat je hebt gepresteerd maakt dus in dit soort koersen niet uit."  
Hofland opende zijn seizoen vorige week in de Ruta del Sol in Spanje. Al in de eerste rit kwam hij ten val wat hem een flink gat in zijn knie opleverde. "Het is wel een beetje beurs, maar ik heb er geen last van. Als ik naar de cijfers kijk en naar hoe ik me voel dan sta ik er zeker zo goed voor als vorig jaar."
DebutantSjoerd van Ginneken uit Heerle debuteert komende zondag in Kuurne-Brussel-Kuurne. De renner van Team Roompot kan niet wachten. "Ik heb nog nooit zo'n Ardense klassieker gereden. Ik ben benieuwd en vind het wel spannend."
Vorige week werd Van Ginneken in de eerste etappe van de Ruta del Sol nog tiende en zat een dag later mee in een lange ontsnapping. De etappekoers door Zuid-Spanje was dus een goede leerschool voor de eerstejaars prof. "Het niveau was enorm hoog. In de dagen na die ontsnapping was ik niet goed meer, omdat ik te veel energie had verspild. Op de laatste dag ben ik nog wel aan de finish gekomen, maar ging het kaarsje bij mij wel uit. Je merkt gewoon dat je op inhoud wat tekort komt, maar ik heb de tijd om dat te ontwikkelen."  
OngelukjeTim Kerkhofs, ploeggenoot van Van Ginneken bij Team Roompot, maakt zijn debuut in de Omloop van Het Nieuwsblad. Dat is een wedstrijd die hem op het lijf is geschreven. "Veel kasseien en korte klimmetjes. Daar hou ik wel van. Ik hoop dat het blijft regenen dan moet ik een goede uitslag kunnen rijden", aldus Kerkhof.
De jonge wielrenner uit Nistelrode komt niet helemaal fit aan de start. Vorige week tijdens een wedstrijd in Portugal had hij een klein ongeluk in de camper. "We reden over een drempel en toen stootte ik mijn hoofd aan het plafond. Ik heb nu last van een whiplash-achtige blessure. Mijn nek doet zeer, maar het is al een stuk minder dan vorige week. Ik hoop dat het zaterdag voorbij is."
Andere BrabandersNaast Tim Kerkhof starten ook Koen de Kort uit Liempde en de in Bergeijk woonachtige Pim Ligthart in Omloop Het Nieuwsblad.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.