Statenvragen Partij voor de Dieren over uitbreiding inzet proefdieren Kadans Science Partner - Omroep Brabant

Statenvragen Partij voor de Dieren over uitbreiding inzet proefdieren Kadans Science Partner

26 februari 2015 om 13:18
nl
De Partij voor de Dieren heeft Statenvragen gesteld aan de provincie over de vergunning die Kadans Science Partners heeft aangevraagd. Het bedrijf wil in Schaijk een uitbreiding van diersoorten om proeven op te doen. Het gaat om muizen, ratten, fretten en konijnen.
Geschreven door

De Partij voor de Dieren wil onder meer weten of de Provincie meewerkt aan de vestiging van nieuwe bedrijven in Landerd om dierproeven uit te voeren.
De partij wil ook weten of de nieuwe dieren ook gefokt worden in Landerd. Als dat niet zo is, wil de partij weten waar de dieren dan vandaan komen. Ook wil ze weten of de provincie ook proeven op honden financiert, naast konijnen, hamsters en fretten.
'Dierproeven nog steeds nodig'Volgens Jeff Gielen van Kadans Science Partner zijn dierproeven nog steeds nodig. "Het is in heel veel gevallen nog onmogelijk om een dier te vervangen", liet hij eerder aan Omroep Brabant weten.
Daarom denkt de Partij voor de Dieren dat de ontwikkeling van alternatieven 'eerder vertraagd wordt dan bevorderd wanneer bedrijven financieel gefaciliteerd worden in het gebruik van dierproeven'. De partij wil de mening van de Provincie hierover weten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.