Voor het eerst drugslab ontdekt in Noordoostpolder, opgepakte verdachten zijn... Brabanders

26 februari 2015 om 13:59
nl
In het allereerste amfetaminelaboratorium dat ooit in het noordelijk deel van Flevoland is gevonden, zijn drie Brabanders aangehouden. Het gaat om een man (56) uit Raamsdonksveer en twee inwoners (51 en 52) van Breda. Ook werd een 44-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats opgepakt. Dat meldt een woordvoerster van de politie in Flevoland.
Geschreven door

Het lab werd woensdag na een tip opgerold in een schuur in het buitengebied bij de plaats Espel in de Noordoostpolder. Verder werd een hennepplantage met 300 planten gevonden. De drie Brabanders en de vierde verdachte waren in het pand aanwezig.
'Iets nieuws'Waar in Brabant geregeld drugslaboratoria worden opgerold, heeft de politie in Flevoland daar nauwelijks ervaring mee. "Misschien dat in een grote stad in onze provincie er weleens zijn opgerold, maar voor het noordelijk deel van Flevoland is dit iets nieuws", aldus de woordvoerster. Bij gebrek aan vergelijkingsmateriaal kan zij dan ook moeilijk aangeven of het ontdekte lab groot of klein is.
OntmantelenZij kan niet melden hoeveel drugs er zijn gevonden in de schuur in Espel. De politie doet nog onderzoek. De Landelijke Faciliteit Ontmanteling (LFO) kwam ter plaatse om mee te helpen bij het ontmantelen van het laboratorium.
De mannen uit Breda en Raamsdonksveer en de vierde verdachte zijn vastgezet.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.