Mannen schieten in Lithoijen vanuit rijdende auto op andere auto: twee daders zeven jaar de cel in

26 februari 2015 om 15:39
nl
Voor het doelbewust schieten vanuit een rijdende auto op een andere auto, hebben twee mannen elk zeven jaar celstraf gekregen. Dat bepaalde rechtbank in Den Bosch donderdagmiddag.
Geschreven door

De twee mannen zaten begin januari vorig jaar in een Volkswagen en schoten meerdere keren op vier inzittenden van een BMW. De Volkswagen werd geholpen door een Audi, die de BMW tijdens de wilde achtervolging van de weg probeerde te drukken.
Meervoudige poging tot doodslagHet is niet duidelijk welk van de twee mannen de Volkswagen bestuurde en welke de schoten loste. Maar omdat ze 'nauw en bewust samenwerkten' vindt de rechter ze even verantwoordelijk voor meervoudige poging tot doodslag.[youtube:body:http://youtu.be/5AfOyMcBb0k]
Zowel de 37-jarige man uit het Gelderse Gendt als een 52-jarige man zonder vaste woonplaats kregen zeven jaar celstraf. De straf valt hoger uit dan de zes jaar die justitie eiste. Onder meer omdat de veroordeelde mannen gebruik maakten van zware vuurwapens.
Onaanvaardbare risico'sDe rechter oordeelt zwaarder omdat hij het zeer kwalijk vindt dat er vanuit een rijdende auto op de openbare weg, 's ochtends vroeg, toen mensen onderweg waren naar werk of school, geschoten werd. De rechter vond dat de verdachten dan ook 'onaanvaardbare risico's voor andere weggebruikers' veroorzaakten.
Ook een inzittende van de BMW kreeg gevangenisstraf. Voor het terugschieten op de Volkswagen, kreeg een 44-jarige man uit Delfzijl 3,5 jaar celstraf. Een 53-jarige Rotterdammer die ook in de BMW zat werd vrijgesproken, omdat niet bewezen kon worden of hij geschoten had.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.