168 miljoen terugbetaald na vastgoedfraudezaak Klimop - Omroep Brabant

168 miljoen terugbetaald na vastgoedfraudezaak Klimop

26 februari 2015 om 17:12
nl
Bouwfonds en het pensioenfonds van Philips hebben bij elkaar inmiddels 141 miljoen euro teruggekregen na een omvangrijke vastgoedfraudezaak. Het geld is teruggehaald bij verdachten in de Klimopzaak, bevestigde justitie donderdag na berichtgeving van NRC.
Geschreven door

Bovendien heeft het OM tot nu toe 27 miljoen euro gekregen. Het gaat om 15 miljoen euro aan boetes en om 12 miljoen euro aan afgepakte opbrengsten. Volgens justitie loopt er nog voor een paar miljoen euro aan procedures.
OntnomenHet Philips Pensioenfonds en de Rabo Vastgoedgroep, zoals Bouwfonds nu heet, bevestigen dat een deel van het geld terug is. Maar over bedragen willen ze niets zeggen.
"Waar het voor ons om gaat, is dat wij zo veel mogelijk geld terughalen dat ons is ontnomen, in het belang van de mensen die bij ons zijn aangesloten'', zegt een woordvoerder van Philips Pensioenfonds.
Eurocenter en SymphonytorenDe verdachten in de Klimopzaak zouden miljoenen achterover gedrukt hebben bij grote bouwprojecten, zoals het Eurocenter en de Symphonytoren aan de Amsterdamse Zuidas. Justitie verdenkt ze van miljoenenverduistering, witwassen, omkoping en deelname aan een criminele organisatie. Het gerechtshof doet vrijdag uitspraak in het hoger beroep tegen enkele verdachten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.