Misstanden bij hondenhandelaar in Moerdijk: angstige dieren en plastic ton als hok

26 februari 2015 om 17:33
nl
Bij een hondenhandelaar in de gemeente Moerdijk heeft de dierenpolitie diverse misstanden ontdekt. Zo zaten drie honden in te donkere en te kleine kennels en had een hond een plastic ton als hok voor 's nachts.
Geschreven door

Ook stonden in enkele stallen paarden die geen vers voer en fris drinkwater hadden. De vloeren waarop zij stonden waren doordrenkt met urine en ontlasting, zo meldt een politiewoordvoerder. De stallen en kennels waren in twee donkere en koude schuren gebouwd.
Zeer angstigEnkele honden waren zeer angstig en niet gesocialiseerd. Twee jonge mopshondjes bleken nog te jong te zijn om zonder moeder te kunnen en zijn daarom in beslag genomen.
Verder stonden twee honden in een paardentrailer. Een van de dieren was blind geworden na een onbehandelde oogontsteking.
Geen maatregelenDe hondenhandelaar was al eens eerder gecontroleerd. Omdat hij daarna geen maatregelen heeft genomen, heeft hij een proces-verbaal gekregen. Hij moet zich voor de rechter verantwoorden. De politie meldt niet in welke kern van de gemeente de hondenhandelaar woont.
Uit onderzoek van Omroep Brabant bleek eerder deze week dat er allerlei misstanden zijn met puppy's in Brabant.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.