Video

Theater op de vierkante meter tijdens Stukafest in Breda: 'Zonder jointje gaat het niet'

26 februari 2015 om 22:02
nl
Armand op je bed, Ronald Giphart tussen de studieboeken en Guido Weijers tussen de bierkratten. In Breda werd donderdagavond het Stukafest gehouden. Op negen locaties in de stad traden negen artiesten op in studentenkamers.
Geschreven door

Tilburg en Eindhoven hadden al een Stukafest (studentenkamerfestival), in Breda is het donderdag voor het eerst. Studenten lenen hun kamer uit voor een minivoorstelling van een half uur.
Grote namenDe theatervoorstellingen zijn heel divers: er is dans, zang en poëzie. In Breda treden ook een aantal grote namen op: protestzanger Armand, schrijver Ronald Giphart en cabaretier Guido Weijers gaven drie keer een voorstelling.
Armand is bekend vanwege zijn voorliefde voor cannabis. "'Zo eerst een jointje hoor, zonder gaat niet", zei hij voordat hij begon met zingen.  [YouTube:body:http://youtu.be/LiXO6hdiqRA]
'Mis ik iets?'Voor het grootste deel van de aanwezige twintigers is Armand een grote onbekende. Het lijflied van de zanger 'Ben ik te min' zegt de meesten niks. "Nee, ken ik niet", zegt een studente. "Mis ik nou iets?" Toch weet de troubadour met zijn teksten en liedjes het publiek voor zich te winnen en bij het slotnummer zingt iedereen "Ben ik te min" moeiteloos mee. Armand is niet verrast door het succes bij de studenten: "Ik heb altijd gespeeld voor een categorie die tussen de 15 en de 25 ligt. 90 procent van mijn publiek dat zouden mijn kinderen kunnen zijn."
Tijn Kapteijns van de organisatie vond het hoog tijd voor Stukafest in Breda. "We hebben hier een evenementenopleiding én we hebben een kunstacademie en best wel wat studenten dus het is gek dat er nog geen Stukafest is." Hij denkt dan ook dat er volgend jaar opnieuw en studentenkamerfestival in Breda gehouden wordt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.