Video

'IS-ronselaar' vraagt minderjarige asielzoekers van Kompaan De Bocht mee naar Irak en Syrië

26 februari 2015 om 18:35
nl
De politie in Tilburg is een onderzoek begonnen naar een man die mogelijk jongeren wilde ronselen om mee te vechten met IS in Syrië en Irak.
Geschreven door

De man met Arabisch uiterlijk bezocht de afgelopen weken meerdere malen woonopvanglocatie van Kompaan De Bocht in Tilburg, waar minderjarige asielzoekers verblijven. Dat bevestigt de instelling.
'Aardige man'De man, die aardig over zou komen, sprak met jongeren over IS en het leren van de Arabische taal. Ook wilde hij weten of ze mee wilden gaan naar Syrië of Irak.
Een van de jongeren wilde volgens de politie een foto maken van de man, maar daar was hij niet van gediend. Een woordvoerder van Kompaan De Bocht vertelt dat de jongeren erg angstig reageerden. Meteen gingen bij de instelling alle alarmbellen rinkelen.
Politie zoekt 'ronselaar'Een medewerker van de instelling alarmeerde de wijkagent. De politie neemt de zaak hoog op en is op zoek naar de mogelijke ronselaar.
Het gaat om een kleine man in de leeftijd van 28 tot 34 jaar. Hij heeft een licht getinte huidskleur en een sik, aldus de politie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.