Man bekent tegenover infiltrant moord op Rachel Brito Abelenda die in auto in Tilburg werd gevonden

26 februari 2015 om 17:47
nl
De vriend van de 20-jarige Rachel Brito Abelenda die in september 2013 levenloos werd gevonden in een auto op de Stokhasseltlaan in Tilburg, heeft tegenover een infiltrant bekend dat hij haar om het leven heeft gebracht.
Geschreven door

Dat bleek donderdag in de rechtbank in Breda, waar een tussentijdse zitting plaatshad.
ZwitserlandDe 22-jarige vriend, die in december 2013 in Zwitserland werd aangehouden, ontkent. Hij zegt dat het niet klopt wat de infiltrant heeft beweerd. Op verzoek van zijn advocaat wordt de infiltrant binnenkort bij de rechter-commissaris gehoord in de gerechtsbunker in Amsterdam-Osdorp.
AutogordelDe auto waarin Rachel zat, stond op 22 september 2013 schuin in een bushalte, met de voorwielen op de weg. Een taxichauffeur die dit zag waarschuwde de politie. De vrouw uit Tilburg zat op de passagiersstoel en had haar autogordel nog aan.
GesmoordJustitie gaat ervan uit dat de verdachte het 20-jarige slachtoffer heeft gesmoord in haar eigen broek. Op het kledingstuk hebben deskundigen als het ware een afdruk van haar gezicht waargenomen. Op dezelfde plek maar dan aan de andere kant van de broek, zijn lichaamssporen van de verdachte gevonden.    De 22-jarige beweert dat zijn vriendin door zelfmoord of een ongeluk om het leven is gekomen.    Op 12 mei is er weer een tussentijdse zitting.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.