Video

Oorlogstoerisme in Brabant is booming door herdenking operatie Market Garden

26 februari 2015 om 20:09
nl
Ondanks dat de grootscheepse herdenking van operatie Market Garden alweer een half jaar geleden plaatsvond, blijft de publieke belangstelling voor deze historische militaire operatie in 1944 onverminderd groot. Historische rondritten met de bus zijn dit voorjaar opnieuw te maken in de regio Uden en Veghel en er wordt zelfs een nieuwe route ontwikkeld.
Geschreven door

Heel het jaar 2014 was Erwin Jansen uit Eerde er druk mee: als gids mee op de speciale Airborne Market Garden busexcursie in de regio Uden en Veghel.
"We hadden wel verwacht dat er een vervolg zou zijn, maar dat de interesse zo groot zou zijn heeft ons aangenaam verrast." De belangstelling is zo groot dat de eerste bustour die staat gepland voor mei al is uitverkocht.
Blijvende belangstelling"We hebben voorlopig drie tours gepland en ook voor die historische rondritten gaat de kaartverkoop als een speer", zegt Erwin Jansen die te boek staat als deskundige op gebied van de operatie Market Garden in de regio Uden en Veghel.
Hij vermoedt dat de belangstelling van het publiek een blijvende belangstelling is. "Bij de immens grote herdenking van vorig jaar zijn veel mensen toch geïnteresseerd geraakt in de geschiedenis in hun eigen achtertuin. Dit doet echt recht aan die mensen die toen hebben gevochten voor onze vrijheid. Ja, dit is een 'toeristisch' blijvertje."
Jansen is, geïnspireerd door het succes van de Airborne Market Garden busexcursie, met een kompaan bezig om zelfs een nieuwe historische route uit te zetten.
Kaartjes kopenKaarten voor de huidige Airborne Market Garden rondrit, die onder meer de landingsplaatsen aandoet van de parachutisten die zeventig jaar geleden naar beneden kwamen in de omgeving Uden en Veghel, zijn te bestellen bij het Uitpunt in Veghel.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.