Suleymaniye-moskee Tilburg heeft extra beveiliging sinds gebeurtenissen in Parijs

26 februari 2015 om 21:09
nl
De Suleymaniye-moskee in Tilburg heeft na de aanslagen in Frankrijk de beveiliging van de moskee toch aangescherpt vanwege de spanningen. "Het hele beveiligingssysteem is extra verscherpt en op gebedstijden zijn we veel alerter. Bewaking is er 24 uur per dag en zeven dagen per week."
Geschreven door

Dat zegt de voorzitter van de Turkse moskee, Ahmet Arslan. Oproepen die begin januari op Facebook stonden om moskeeën in brand te steken, waren voor Arslan en het bestuur nog geen reden om de beveiliging op te schroeven, maar na de aanslagen in Frankrijk is dit alsnog gebeurd.
Nieuws over ronselaar leeft nietDe voorzitter zegt dat het hele IS-verhaal totaal niet leeft onder de moskeebezoekers die vooral uit Turken bestaat. Ook het nieuws dat er een IS-ronselaar actief is in Tilburg, is niet iets waar de gemiddelde Turkse moskeebezoeker zich mee bezighoudt.
"Er komen hier honderden mensen en je hebt niet op iedereen zicht, maar ik heb niet het idee dat het onder onze bezoekers leeft." Arslan zegt dat de moskeeën en hun besturen in Tilburg onderling geen contact hebben over mogelijke IS-ronselaars in de stad.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.