Theodoor Biemans stopt als raadslid van Laarbeek na omstreden onderzoeksrapport

26 februari 2015 om 21:51
nl
Theodoor Biemans stopt als raadslid van Laarbeek. Dat heeft hij donderdagavond laten weten. Het omstreden raadslid van PNL en oud-wethouder wordt gezien als aanstichter van de problemen in de gemeente Laarbeek waardoor burgemeester Hans Ubachs het veld moest ruimen.
Geschreven door

Eind januari werd burgemeester Hans Ubachs weggestemd door de raad. De vergadering besprak de conclusies van een onafhankelijke onderzoekscommissie. Commissaris van de Koning Van de Donk en de gemeenteraad zelf riepen die commissie in het leven na een vertrouwensbreuk tussen raad en burgemeester Ubachs. Biemans was zelf niet aanwezig bij deze vergadering.
'Biemans intimideerde mij'Ubachs kwam in opspraak nadat hij gelogen had over kleine zaken als het snoeien van een boom en een optreden als Sinterklaas. Hij bood hiervoor zijn excuses aan, maar verklaarde ook dat hij moest werken in een voor hem intimiderende en onveilige situatie.  
Burgemeester Ubachs reageerde met onthullingen over de verstoorde verhoudingen op het gemeentehuis. Hij beschuldigde met name oud-wethouder en huidig raadslid Theodoor Biemans van intimidatie.
'Negatieve berichtgeving'Biemans geeft als reden voor zijn vertrek de negatieve berichtgeving over de PNL en de conclusies van het onderzoeksrapport en de geschetste rol van Theodoor Biemans hierin.
De PNL herkent zich hier niet in. "In zijn functioneren als wethouder van gemeente Laarbeek is Theodoor altijd bij zichzelf gebleven en heeft zich voor zover wij weten authentiek gedragen. De conclusies uit het rapport zijn in de publieke opinie schadelijk gebleken voor PNL en Theodoor Biemans in het bijzonder."
Gemeentesecretaris heeft andere baanAlgemeen directeur en gemeentesecretaris Carelien Liebrecht van de gemeente Laarbeek heeft per 1 april een nieuwe betrekking bij bureau Geerts& Partners en gaat daar aan de slag als interim-manager en consultant. Er is een principeovereenkomst waarvan de details nader uitgewerkt worden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.