Video

Medewerkers Pantein-Vivent weigeren na overnachting te vertrekken uit stadhuis van Oss

27 februari 2015 om 10:08 • Aangepast 21 november 2020 om 19:49
nl
De medewerkers van thuiszorgorganisatie Huishoudelijke Hulp Pantein-Vivent weigeren voorlopig te vertrekken uit het gemeentehuis van Oss. Ze lossen elkaar in ploegen af en zeggen pas weg te gaan zodra ze baangarantie krijgen.
Profielfoto van
Geschreven door

FNV heeft een programma voorbereid voor vrijdagmiddag, waarbij debatten en films centraal staan. Onder anderen SP-voorman Emile Roemer komt daar op af.
Daarnaast heeft de vakbond voor zaterdag een grotere manifestatie aangekondigd. De medewerkers willen naar eigen zeggen het hele weekend het stadhuis bezet houden.
Overnachting in stadhuisZo'n veertig medewerkers van Huishoudelijke Hulp Pantein-Vivent hebben sinds donderdagmiddag een commissiekamer in het stadhuis in Oss bezet. Een delegatie van twaalf medewerkers brachten de nacht door in het gemeentehuis.
"De politiek, lokaal en landelijk, moet nu eindelijk eens gaan bewegen", zegt FNV-man Karim Skalli. "Cliënten die geen of minder zorg krijgen, zorgmedewerkers die geen baan aangeboden krijgen en als dat wel zo is, ze een wurgcontract krijgen."
Failliet verklaardDe huishoudelijke tak van Pantein-Vivent met 1800 werknemers en 6100 klanten ging begin januari failliet. De zorgaanbieder was in de problemen gekomen doordat de salarissen van de medewerkers hoger waren dan de vergoeding die Huishoudelijke Hulp Pantein-Vivent kreeg van de gemeenten.
De actievoerders in Oss eisen goede zorg en goede arbeidsvoorwaarden. Door het faillissement van Pantein-Vivent verloren 1800 werknemers hun baan. De poetshulpen zouden worden overgenomen door andere aanbieders maar veel poetshulpen hebben nog geen nieuw contract of zijn onder druk gezet om te tekenen voor een lager salaris.
Gemeenten moeten hun tarieven verhogen, vindt FNV. De gemeenten wijzen naar Den Haag. “Als iedereen naar elkaar wijst, gebeurt er niks”, reageerde Skalli.
Verslaggever tegengehoudenOmroep Brabant probeerde vrijdagochtend vroeg al verslag te doen van de overnachting in het stadhuis. Een beveiliger hield toen tot frustratie van onze verslaggever de pers tegen.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.