ChristenUnie voert actie tegen drugsbeleid D66: 'Ruimt u de rotzooi in onze provincie op?'

27 februari 2015 om 11:32 • Aangepast 21 november 2020 om 19:49
nl
ChristenUnie Brabant voert vrijdag in Den Haag actie tegen de plannen van D66 om drugs te legaliseren. "Ontzettend naïef om te denken dat met legale hennepteelt de gezondheidsrisico's afnemen", zegt lijsttrekker Hermen Vreugdenhil van de ChristenUnie Brabant.
Profielfoto van
Geschreven door

D66 wil op termijn het gebruik van alle drugs decriminaliseren. Productie, handel en verkoop moeten op een verstandige wijze gereguleerd worden, aldus de partij.
Volgens D66 levert de legalisering van drugs 500 miljoen euro per jaar op door bezuinigingen door de handhaving en door inkomsten uit accijnzen en belastingen.
'Komt D66 ook drugsafval opruimen?'De ChristenUnie zal een manifest aanbieden aan minister Opstelten van Veiligheid en Justitie. "Wie eerlijk naar de cijfers kijkt, weet dat drugs erg schadelijk zijn voor de gezondheid."

Wachten op privacy instellingen...

De partij heeft een duidelijke boodschap voor D66: "Als u de productie van drugs wilt legaliseren, ruimt u dan ook de rotzooi in onze provincie op?"
Opruimen drugsafval kost miljoenenIn Brabant wordt met de regelmaat van de klok drugsafval gevonden. De kosten voor het opruimen van het afval loopt in de miljoenen.
Ook Tweede Kamerlid Gert-Jan Segers van de ChristenUnie heeft geen goed woord over voor de plannen. "Treurig dat uitgerekend een partij die altijd zegt jongeren een kans te willen geven drugsgebruik wil normaliseren. In het onderwijs moet je hersenen ontplooien, niet afbreken. Laten we jongeren een echte toekomst geven en de drempels voor drugs juist verhogen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.