Drugsruzie tussen Gintas Macionis en Miloud B. waarschijnlijk aanleiding voor liquidatie Litouwer

27 februari 2015 om 11:53
nl
Een ruzie tussen Litouwer Gintas Macionis en Amsterdammer Miloud B. over in beslag genomen drugs is waarschijnlijk de aanleiding van de moord op Macionis. Dat zegt de politie vrijdagmorgen na verschillende invallen onder meer in West-Brabant.
Geschreven door

De 40-jarige Miloud B. werd bij een van die invallen van zijn bed gelicht en opgepakt. Hij wordt gezien als opdrachtgever van de moord op Macionis. Vorig jaar in oktober werden al drie mannen opgepakt voor de liquidatie. Zij worden door de politie gezien als de uitvoerders van de moord.
'Belangrijke arrestatie'“Dit is een heel belangrijke arrestatie”, zei politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk tegen Omroep Brabant over de aanhouding van Miloud B.
Bij de grootscheepse politieactie in West-Brabant, Zeeland en Amsterdam werden naast Miloud B. nog twee mannen opgepakt. Het gaat om mannen van 40 en 67. Zij worden niet verdacht van betrokkenheid bij de liquidatie van Macionis, maar ze zouden wel lid zijn van criminele organisaties.
Oldtimer en vuurwapenIn Steenbergen werd vrijdagmorgen een oldtimer in beslag genomen. Op een andere locatie werd een vuurwapen gevonden. De politie verwacht dat op meerdere locaties tot in de avond wordt gezocht naar wapens, drugs en ander bewijsmateriaal.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.