Bemiddelingspoging Groen Links in conflict museum Jan Cunen in Oss lijkt te stranden

27 februari 2015 om 12:40
Museum Jan Cunen in Oss zou zich stevig moeten richten op de 19e eeuw
Museum Jan Cunen in Oss zou zich stevig moeten richten op de 19e eeuw
Een bemiddelingspoging van Groen Links in het conflict over de toekomst van museum Jan Cunen in Oss lijkt weinig effect te hebben. Twee oud-directeuren van het museum hebben geen zin meer in gesprekken met de gemeente Oss. Ze vinden dat Oss bij de plannen voor Jan Cunen te sterk van hun advies afwijkt. Een gesprek op het Osse stadhuis dat voor vijf maart stond gepland, hebben ze dan ook al uit hun agenda geschrapt.
Geschreven door

Door bezuinigingen van de gemeente Oss wordt voor museum Jan Cunen een nieuwe koers uitgestippeld.  Daarbij speelt de hedendaagse kunst een veel minder grote rol dan in het verleden. Twee oud-directeuren van het museum vinden dat een slechte zaak. Juist op het gebied van hedendaagse kunst had het museum ook buiten Oss een goede naam.
'BemiddelingspogingToen bij een raadsvergadering op 12 februari bleek dat de Osse raad de nieuwe koers van het museum steunde, trokken de twee oud-directeuren hun handen van het museum af. Afgelopen week deed Groen Links in Oss nog een bemiddelingspoging. Zij vinden de ervaring van Edwin Jacobs en René Pingen, die Museum Jan Cunen gemaakt hebben tot wat het nu is, belangrijk bij het maken van nieuwe plannen.
De oud-directeuren willen pas weer praten als hun advies wordt overgenomen. Door de uitspraak van de gemeenteraad lijkt de kans daarop erg klein.

Wachten op privacy instellingen...