Drugsruzie aanleiding voor schietpartij No Surrender en Satudarah bij villa Médoclaan in Eindhoven

27 februari 2015 om 13:04
nl
Een schietpartij in oktober bij een villa aan de Médoclaan in Eindhoven was het resultaat van een drugsconflict tussen de motorclubs No Surrender en Satudarah. De officier van justitie heeft dat vrijdag gezegd op een zitting tegen verdachte Michel G. (35) uit Helmond.
Geschreven door

De heftige schietpartij bij de villa werd vastgelegd met twee bewakingscamera's. De beelden werden in opsporingsprogramma's op televisie getoond, onder andere bij Bureau Brabant.
Daarop is te zien dat een groep van in totaal zeven leden en aspirant-leden van motorclub No Surrender bij de villa arriveert.
Over en weer geschotenEr ontstaat een woordenwisseling met twee mannen uit de villa die eindigt in een schietpartij waarbij over en weer wordt geschoten. Een van de twee mannen is Michel G., lid van motorclub Satudarah. Voor zover bekend raakte door de schietpartij niemand gewond.
[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=Z0Livo71KS0]
Volgens de aanklager is de aanleiding voor de schietpartij een conflict tussen de bewoner van de villa en een drugsdealer uit Valkenswaard. "Ze werden niet onverhoeds overvallen", aldus de officier van justitie. 'Motorclubs niets mee te maken'Michel G. zegt dat de motorclubs er niets mee te maken hebben. Hij zegt dat hij uit zelfverdediging heeft geschoten. De rechter kan nog niet beoordelen of een beroep op noodweer slaagt en verlengde zijn voorarrest vrijdag.
Aan de zijde van No Surrender heeft de politie tot dusver één arrestatie verricht. De overige zes betrokkenen zijn nog voortvluchtig.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.