Liever in tbs-kliniek dan in cel: verdachte Jos de G. in zaak Nicole van den Hurk gaat in beroep

27 februari 2015 om 13:41
nl
De verdachte in de rechtszaak over de dood van Nicole van den Hurk gaat in beroep tegen zijn verlengde verblijf in de gevangenis. Helmonder Jos de G. (47) wil terug naar een tbs-kliniek. Zijn advocaat Job Knoester heeft dat vrijdag aangekondigd.
Geschreven door

Tbs'er Jos de G. zit inmiddels meer dan een jaar in de gevangenis voor de dood en verkrachting van de 15-jarige Eindhovense in 1995. De rechtbank verlengde donderdag zijn voorarrest opnieuw.
OnbegrijpelijkAdvocaat Knoester noemde dat vrijdag een onbegrijpelijke beslissing. Resultaten van nieuw DNA-onderzoek hebben het bewijs tegen Jos de G. verzwakt, blijft hij volhouden. Bovendien hoort Jos de G. thuis in een kliniek waar hij verpleegd kan worden, vindt Knoester. De Helmonder is bereid om af te zien van verlof.
Nicole van den Hurk verdween op 6 oktober 1995 toen ze op de fiets op weg was van haar oma naar een bijbaantje in een supermarkt. Op 22 november 1995 werd ze vermoord en vermoedelijk verkracht gevonden in de bossen tussen Mierlo en Lierop.
Lees alles over de moord op Nicole van den Hurk op onze speciale themapagina: www.omroepbrabant.nl/nicolevandenhurk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.