Schapenroof Linden: drie veehouders de cel in voor grootschalige diefstal

27 februari 2015 om 14:48
nl
Drie veehouders zijn vrijdag veroordeeld voor het stelen van schapen in Linden en in Nieuwegein en Lopik (Utrecht). De rechtbank in Arnhem legde de drie verdachten uit het Gelderse Ochten gevangenisstraffen op van achttien tot 24 maanden. De straf is gelijk aan de eis van officier van justitie twee weken geleden.
Geschreven door

In Linden werden in juli 2012 ruim zestig schapen gestolen. De dieren liepen in drie weilanden aan de Hooge Voort. De sloten van de hekken werden door de dieven doorgeknipt. Vervolgens werden de schapen afgevoerd in een wagen die werd getrokken door een tractor.
Sporen gewistDe verdachten probeerden na de diefstal hun sporen te wissen door de merken van de schapen te vervangen en op grote schaal het traceringssysteem te manipuleren. Volgens de rechter lieten de mannen hiermee zien hun handelingen goed doordacht te hebben.
De mannen zouden ook een groot aantal zware landbouwvoertuigen zoals een shovel en tractoren hebben buit gemaakt. Eén van de mannen was ook in het bezit van een vuurwapen. Deze man moet twee jaar de cel in.
Bureau BrabantDe politie naam de zaak hoog op. Bureau Brabant besteedde in september 2012 aandacht aan de schapenroof in Linden.[YouTube:body:http://youtu.be/DnT8WhvG5jc]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.