Aanvaller Tighadouini gelooft heilig in lijfsbehoud NAC: 'Wij zijn beter dan onze concurrenten'

27 februari 2015 om 15:29
nl
NAC moet zaterdagavond op bezoek bij FC Twente. Na de 2-1 overwinning vorige week vrijdag op Cambuur is de stemming positief en gelooft de Bredase ploeg weer helemaal in lijfsbehoud. Bij tegenstander FC Twente is de sfeer minder goed. Na vier nederlagen op rij wordt er zelfs gesproken over een crisis.
Geschreven door

"Wij moeten ons niet gek laten maken door het feit dat daar problemen zijn", zegt NAC-trainer Robert Maaskant over de perikelen in Enschede.
"Twente is nog altijd één van de clubs met de hoogste begrotingen van het land en heeft een uitstekend elftal. Maar we willen daar winnen. Ik vind dat we op dit moment ver genoeg zijn om deze uitspraak te kunnen doen."
ZelfvertrouwenHet zelfvertrouwen bij NAC op direct lijfsbehoud in de eredivisie groeit met de week. Belangrijke bijdrage was natuurlijk de 2-1 overwinning op Cambuur, vorige week vrijdag. Daarvoor was het namelijk tweeënhalve maand geleden dat de spelers van NAC juichend het veld af konden lopen. Maar ook de milde straf van de KNVB in de zaak 'Zukanovic' draagt een steentje bij. NAC krijgt geen punten in mindering.  
"We hebben er veel geloof in", beaamt aanvaller Adnane Tighadouini, die in de thuiswedstrijd tegen FC Twente een strafschop verzilverde. "Dat merk je echt bij iedereen. Het gaat gewoon steeds beter. Wij zijn denk ik ook beter dan onze concurrenten. Ook zaterdag tegen FC Twente kunnen we punten pakken."  
Twee goalsEen speler die misschien wel extra uitkijkt naar het duel in Enschede is verdediger Kenny van der Weg. Zowel vorig seizoen als dat ervoor scoorde hij uit bij FC Twente.
En dat doet hij niet zo vaak. "Enschede ligt mij wel", zegt Van der Weg. "Hopelijk kan ik dat zaterdag doortrekken. Ik heb er veel vertrouwen in."
Hoop te doenHet vertrouwen mag dan helemaal terug zijn bij NAC, coach Maaskant waakt wel voor overmoed. "Ik heb niet het idee dat er ook maar één spelers is die denkt dat het nu gedaan is omdat we een keer gewonnen hebben. We weten dat we heel hard moeten werken en dat we een pittig programma hebben. Er is nog een hoop te doen", aldus Maaskant.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.