App moet spookfiles voorkomen op snelweg A58 tussen Eindhoven en Tilburg

27 februari 2015 om 16:52
nl
Een speciale app moet weggebruikers op de A58 helpen spookfiles te voorkomen. Zaterdag wordt de gratis app gelanceerd. Dan krijgen 3000 mensen - die regelmatig op de A58 rijden - een uitnodiging de spookfile-app op hun telefoon te zetten. Deze mensen zijn 'geselecteerd' via de camera's die voor het project Spookfiles A58 tussen Eindhoven en Tilburg zijn geplaatst. De meting is uitgevoerd van 4 december tot 18 december vorig jaar.
Geschreven door

Weggebruikers met deze app krijgen een continu snelheidsadvies als ze in hun auto zitten. Door dit advies op te volgen, moeten spookfiles voorkomen worden. Op de snelweg tussen Eindhoven en Tilburg staat het verkeer vaak zonder aanwijsbare oorzaak stil.
VerbredenIn de periode tot half april krijgen nog 50.000 mensen een uitnodiging aan deze proef mee te doen. De app kan spookfiles tegengaan als minimaal twee procent van de weggebruikers de adviezen opvolgt.
Uit onderzoek van TNO blijkt dat ongeveer veertig procent van de files op de A58 spookfiles zijn. Er zijn plannen om de snelweg te verbreden. Nu bestaat de weg tussen Eindhoven en Tilburg in beide richtingen uit twee rijbanen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.