Iedere week controles op huisvesting, fraude en uitbuiting arbeidsmigranten in West-Brabant

27 februari 2015 om 16:59
nl
Tien gemeenten van de regio West-Brabant gaan dit jaar wekelijks controleren op huisvesting van arbeidsmigranten op recreatieparken, bedrijfsterreinen en in woningen. Gekeken wordt of zij veilig en legaal wonen, maar ook of zij worden uitgebuit en of er sprake is van fraude.
Geschreven door

De controles beginnen volgende week en worden tot en met het einde van het jaar uitgevoerd. Iedere week is een andere gemeente aan de beurt.
'Uitgebuit'"Helaas maken we nog te vaak mee dat arbeidsmigranten worden uitgebuit, onveilig en ongezond wonen en niet betaald worden, zoals het hoort", aldus Leny Poppe-De Looff, burgemeester van Zundert.
Haar gemeente en de gemeenten Rucphen, Roosendaal, Oosterhout, Moerdijk, Halderberge, Etten-Leur, Breda, Bergen op Zoom en Baarle-Nassau doen mee aan het project.
MisstandenZij werken samen met een flink aantal instanties, zoals de Belastingdienst, het UWV, de Sociale Verzekeringsbank en de politie.
Zij pakken allerlei soorten misstanden aan zoals uitkerings- en belastingfraude, huisjesmelkers en malafide werkgevers. Als er strafbare feiten worden geconstateerd, wordt er opgetreden.
De regio West-Brabant denkt dat door de aanpak de arbeidsmigranten minder afhankelijk worden van de werkgever en dat zij zelfredzamer worden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.