Hans van Breukelen twijfelt niet over titel PSV, 'maar het heeft geen zin om dat al uit te spreken'

27 februari 2015 om 18:25 • Aangepast 21 november 2020 om 19:48
nl
"PSV moet meer routine en fysieke kracht in de ploeg halen om verder te kunnen. Dat is wel in Sint Petersburg gebleken." Dat zegt Hans van Breukelen in FC Onder Ons. De oud-keeper zit sinds enkele jaren in de Raad van Commissarissen bij PSV en praat dus mee over het beleid bij de club uit Eindhoven.
Profielfoto van
Geschreven door

Van Breukelen gaat er vanuit dat Memphis Depay en Georginio Wijnaldum na dit seizoen bij PSV gaan vertrekken. De forse transfersommen moeten dan, wat hem betreft, niet geheel worden gebruikt voor nieuwe spelers.
"We moeten dan zeker investeren in nieuwe spelers, maar er moet ook een deel naar de organisatie gaan én er moet ook weer wat vlees op de botten komen bij PSV."
Natuurlijk wordt PSV kampioenHoewel er bij PSV een protocol is dat er niet over de aanstaande titel gepraat mag worden, twijfelt Van Breukelen daar niet meer over.
"Natuurlijk wordt PSV kampioen, maar het heeft geen zin om daar als speler of trainer nu al over te praten. De eerstvolgende training of wedstrijd is belangrijk en dan komt vanzelf de hoofdprijs. Vandaar dat ik me wel kan voorstellen hoe Cocu en zijn mannen daar nu mee omgaan."
Van Breukelen is Tiny Sanders dankbaarVan Breukelen kwam in FC Onder Ons ook nog even terug op de afgelopen jaren, toen Tiny Sanders algemeen directeur bij PSV was. De suggestie dat zij beiden niet door één deur konden is volgens hem niet terecht.
"Onder Sanders is er gesaneerd en dat was keihard nodig. Daar moeten we hem dankbaar voor zijn. Maar na hem hadden we niet weer een zakelijke directeur, maar een sportbestuurder nodig. En die hebben we nu met Toon Gerbrands. Hij heeft mensen binnen PSV weer vertrouwen gegeven."

Wachten op privacy instellingen...

FC Onder Ons met Hans van Breukelen, Sjoerd Mossou en Job van der Zon is tot zaterdagavond ieder uur te zien op Omroep BrabanTV.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.