Heroïnehandelaren in Veghel en Berghem opgepakt voor grootste partij heroïne die ooit is onderschept

27 februari 2015 om 18:13
nl
Twee mannen zijn dinsdag in Veghel en Berghem aangehouden voor betrokkenheid bij de import van de grootste partij heroïne die ooit in Nederland is onderschept. De 1226 kilo heroïne werden ruim een jaar geleden door de douane ontdekt in blikken tomatenpuree in twee vrachtwagens in het Limburgse Venlo. De waarde wordt geschat op 25 miljoen euro.
Geschreven door

De tomatenpuree, afkomstig uit Iran, werd ingevoerd op naam van een bedrijf in Nijmegen. De lading werd afgeleverd op andere plekken in Nederland. In sommige blikken zat echt tomatenpuree, in andere blikken bleek heroïne verstopt te zitten.
De lading bestond uit 1720 kartons à 12 blikken tomatenpasta. De twee betrokken Turkse vrachtwagenchauffeurs (toen 25 en 26 jaar) wisten niet dat er heroïne in hun lading was verstopt. Zij zijn destijds na verhoor vrijgelaten.
Hennepkwekerij in VeghelTijdens het doorzoeken van het huis van de verdachte in Veghel werd een hennepkwekerij gevonden. Een geldbedrag van ruim 40.000 euro en de bedrijfsadministratie zijn in beslag genomen.
Lees ook: Zorgen om harde drugscriminaliteit in Brabant: 'Onderwereld en bovenwereld nauw verbonden'
Voorarrest verlengdDe verdachten die deze week werden aangehouden, hebben het transport geregeld en regelden het contact met de chauffeurs, vertelde een woordvoerster van justitie.
Het vermoeden bestaat dat er eerder nog meer transporten heroïne hebben plaatsgevonden en dat ze daar ook bij betrokken zijn geweest. De mannen zijn vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in het Limburgse Roermond. Hun voorarrest is met twee weken verlengd.
Lees ook: Hoe geld uit de onderwereld vermengd raakt met de bovenwereld
Drugsprovincie van NederlandBrabant mag zich door de drugscriminaliteit de discutabele titel drugsprovincie van Nederland aanmeten. Dit werd nog eens extra duidelijk uit de themasite van Omroep Brabant drugsinbrabant.nl, dat in kaart brengt hoe de wereld van de synthetische drugs in Brabant werkt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.