'Ik kijk nooit naar PSV joh, alleen Ajax', Andy van der Meijde blikt vooruit op topper

28 februari 2015 om 17:00
nl
Hij speelde nul wedstrijden voor PSV, maar stond wel bij zowel de Eindhovenaren als Ajax onder contract. Andy van der Meijde blikt op geheel eigen wijze vooruit op PSV-Ajax. "Ik kijk nooit naar PSV joh, ik kijk alleen Ajax."
Geschreven door

Nee, een bal heeft Andy van der Meijde niet in huis. Hij voetbalt eens per week in de zaal. Dat vindt hij genoeg. En oude spullen van PSV? "Nee, man, heb ik allemaal weggegooid. Ik heb hier alleen mijn debuutshirt van Ajax liggen."
Dik TromWant Ajax, dat is zijn club. Het zorgde vijf jaar geleden, toen Van der Meijde tekende bij PSV, voor commotie bij de fans. "Ik zie nog dat spandoek voor me. Andy van der Meijde, ongeschikt hing op De Herdgang. Kon ik om lachen. Nee joh, PSV kon niemand meer kopen, toen kwamen ze bij mij uit. Ik ben nu fitter dan toen. En dat zegt veel. Dik Trom was ik toen, haha."
Veel voetbal kijkt Van der Meijde niet meer. Oranje of PSV? Geen tijd voor. "Ik heb ook kinderen en een vrouw. Die geven me een schop onder mijn hol als ik te veel voetbal kijk." De voormalige rechtsbuiten kijkt alleen naar Ajax. "Dat is mijn club, altijd geweest."
VoorspellingNa enig aandringen wil Van der Meijde best een analyse geven over zondag. "PSV gaat winnen, met 1-0 of 2-1. Ze worden ook kampioen. Wij willen in Amsterdam niet elk jaar hetzelfde feestje. Een keertje rust is ook leuk."
LiveblogHet duel tussen PSV en Ajax is zondag via een liveblog op onze site te volgen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.