Video

FC Eindhoven verzuimt tweede plaats te pakken tegen De Graafschap

27 februari 2015 om 23:01
nl
FC Eindhoven heeft vrijdagavond de uitgelezen kans laten liggen om door te stoten naar de tweede plaats. Op bezoek bij De Graafschap ging de ploeg met 1-0 onderuit, terwijl ook concurrent Roda JC bij NEC verloor. Het enige doelpunt van De Graafschap kwam in de slotfase op naam van Santy Hulst.
Geschreven door

In het Engels aandoende stadion De Vijverberg maakten De Graafschap en FC Eindhoven er een typisch Engelse wedstrijd van: veel strijd, een hoog tempo en kansen voor beide doelen.
Moeilijke start FC EindhovenVoor FC Eindhoven ontstonden er vooral mogelijkheden via de snelle omschakeling, waardoor de Eindhovense aanvallers enkele keren gevaarlijk voor de keeper van de thuisploeg opdoken. Het grootste probleem hadden de bezoekers - en met name zijn directe opponent Jason Bourdouxhe - met linksback Cavlan van De Graafschap, die ploegmakkers aanhoudend in prima stelling wist te brengen.
Pas na de pauze kreeg FC Eindhoven meer grip op de Doetinchemse aanvallers, terwijl de bezoekers op hun beurt kansen bleven krijgen. Maar met name de Eindhovense spits Tom Boere had het vizier niet op scherp staan. Niet voor het eerst dit seizoen deed FC Eindhoven zich daarmee te kort: waar een ruime overwinning logisch was geweest, stal de thuisploeg in de slotfase de zege (1-0). Invaller Santy Hulst rondde weliswaar fraai af, maar de treffer had afgekeurd moeten worden vanwege een kort van te voren gepleegde overtreding.      
Teleurstelling bij FC EindhovenAanvoerder Jens van Son probeerde na afloop zijn gemoedstoestand te beschrijven: “Boosheid, teleurstelling”, zei de middenvelder. “Hun keeper speelt een wereldpartij, maar wij moeten die bal gewoon binnenschieten. We doen onszelf zeker te kort hier. We zijn veel beter, domineren de tweede helft, maar de tegenstander scoort uit een halve kans. Of ik dan naar de aanvallers kijk? Als we niet scoren, kijk je naar iedereen. Zelf heb ik ook twee kansen gehad en die niet afgemaakt.”

Doelman Tom Muyters snapte ook niet: “We spelen een hele goede match, maar het balletje wilde er vandaag niet in”, lachte de Belg als de spreekwoordelijke boer met kiespijn. “Aan het doelpunt ging in mijn ogen een overtreding vooraf. Ik dacht dat die speler van De Graafschap Nieveld duwde. Ik was ook een beetje verbijsterd dat de arbiter niet floot. Daarna hebben we nog alles geprobeerd. Het is zuur: je speelt zo goed, maar gaat met lege handen naar huis.”  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.