Deadline Brabantse Dorpen Derby 2015 nadert

28 februari 2015 om 00:13
nl
De deadline voor de Brabantse Dorpen Derby 2015 komt in zicht. Op 10 maart sluit de inzendtermijn. Inmiddels zijn er uit heel Brabant al verschillende soorten plannen bij de provincie ingediend. Bij de inzenders zijn nogal wat finalisten van eerdere dorpenderby's, blijkbaar aangespoord door hun eerdere succes.
Geschreven door

Deze Derby heeft als thema ‘cultuur’, en dat mag breed opgevat worden. Of het nu gaat over volkscultuur, traditie, dialect, archeologie, historische verhalen, monumenten, musea, literatuur, design, beeldende kunst, film, dans, theater of muziek: al deze vormen van cultuur of combinaties ervan zijn mogelijk. Als het project maar ten goede komt aan de leefbaarheid van het dorp! 
Finalisten worden gevolgdNa 10 maart worden de negen finalisten gekozen door een deskundige jury onder leiding van gedeputeerde Brigite van Haaften. Zij winnen allemaal 10.000 euro én professioneel advies voor hun project. Daarbij volgt Omroep Brabant de finalisten in een tv serie tot aan de ontknoping in de live tv show in december 2015.
Maar dat is niet het enige. De nummer 1 wint namelijk 25.000 euro, de 2e plaats is 12.500 euro waard en de nummer 3 neemt 7.500 euro mee naar huis, allemaal te besteden aan de uitvoering van het ingediende idee. De afgelopen edities is gebleken dat de Dorpenderby iets moois achterlaat? in de dorpen die meededen. 
Voor meer informatie en aanmelden: www.brabant.nl/dorpenderby

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.