Sport kort vrijdag: PSV/FC Eindhoven, Destil Trappers, EK boogschieten, darts en Brabant United

28 februari 2015 om 00:53 • Aangepast 21 november 2020 om 19:48
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws over en uitslagen van sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met onder meer aandacht voor de voetbalsters van PSV/FC Eindhoven, het EK boogschieten, Destil Trappers, Brabant United en de darters Willem Mandigers en Anneke Kuijten.
Profielfoto van
Geschreven door

Vrouwen PSV/FC Eindhoven winnenDe voetbalsters van PSV/FC Eindhoven hebben vrijdagavond de BeNe League-wedstrijd tegen Anderlecht met 1-0 gewonnen. Pas in blessuretijd wist Ibtissam Bouharat te scoren. Kort daarvoor moest Laura Deloose met rood het veld verlaten.
Winst voor Tilburg TrappersDestil Trappers heeft vrijdagavond met 5-0 van Herentals gewonnen. Het was het derde play-off duel in de halve finale van het landskampioenschap. De Tilburgers hebben nog één overwinning nodig om naar de finale te gaan. Ivy van den Heuvel, Mickey Bastings, Bob Teunissen, Steve Mason en Diederick Hagemeijer scoorden voor de Tilburgers.
Recurveteam in finale EKDe Nederlandse recurveploeg heeft op de voorlaatste dag van de Europese kampioenschappen boogschieten in Koper (Slovenië) de finale bereikt. Het Oranjetrio Rick van der Ven uit Oss, Sjef van den Berg uit Heeswijk-Dinther en Jan van Tongeren uit Demen versloeg Duitsland met 6-2 (59-58 60-60 59-59 59-57). In de strijd om het goud is Italië zaterdag de tegenstander.
World Darts Trophy: Mandigers en Kuijten uitgeschakeldWillem Mandigers uit Eindhoven werd vrijdagavond tijdens de eerste ronde van het BDO-toernooi om de World Darts Trophy in Manchester uitgeschakeld. Martin Phillips uit Wales was met 6-3 te sterk.

Wachten op privacy instellingen...

Anneke Kuijten uit Geldrop verloor in de eerste ronde tegen tegen de Engelse Zoë Jones. Jones was met 4-2 te sterk voor haar. Het duel eindigde in 2-4. "Ik had drie pijlen om 3-3 te maken, maar ik miste", vertelt Kuijten aan Omroep Brabant. "Helaas heb ik niet gespeeld zoals ik kan, maar dit was wel weer een stuk beter dan mijn optreden tijdens Lakeside in januari. Ik ben weer een ervaring rijker."

Wachten op privacy instellingen...

Beloften Brabant United nemen deel aan nieuwe competitiestructuur KNVBHet beloftenelftal van Brabant United, de gezamenlijke jeugdopleiding van RKC Waalwijk en FC Den Bosch, zal het volgende voetbalseizoen strijden voor een plaats in de nieuwe Landelijke Divisie, de Topklasse of de Hoofdklasse in het seizoen 2016/2017.
Clubs die er voor kiezen om het beloftenelftal deel te laten nemen aan de nieuwe voetbalpiramide, strijden in het volgende seizoen om een plaats in een van de competities die de nieuwe open competitiestructuur behelst. Aan de hand van de eindklassering in de competitie, alsmede met de resultaten van de afgelopen seizoenen, wordt er uiteindelijk een indeling gemaakt voor het voetbalseizoen 2016/2017.



App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.