Sport zaterdag: SPM Shoeters overklast BSW, Tachos verliest weer, Van Gastel kandidaat bij Feyenoord

28 februari 2015 om 09:36 • Aangepast 21 november 2020 om 19:48
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws over en uitslagen van sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met onder andere aandacht voor SPM Shoeters, Tachos, Jean-Paul van Gastel, de zaalvoetballers van FC Eindhoven en de biljarters Dick Jaspers en Barry van Beers.
Profielfoto van
Geschreven door

SPM Shoeters overklast laagvlieger WeertDe basketballers van SPM Shoeters uit Den Bosch hadden zaterdagavond geen problemen met laagvlieger BSW uit Weert. In het eerste kwart waren beide ploegen gelijkwaardig aan elkaar, maar daarna was Den Bosch veel sterker. In Weert werd het uiteindelijk 49-80.
Goud Gommers op NK tafeltennisRajko Gommers uit Sprundel heeft zaterdag goud gewonnen op het Nederlands kampioenschap tafeltennis in Zwolle. Hij was in de finale van het gemengd dubbelspel, samen met Kim Vermaas, te sterk voor Martijn de Vries en Nicky van Pol. Het werd 11-7, 11-6 en 11-7. "Het gemengd dubbelspel wordt eigenlijk alleen gespeeld tijdens het NK, maar het is wél een titel. En die wil ik graag hebben."
Van Beers en Jaspers naar halve finale WKDick Jaspers uit Sint Willebrord en Barry van Beers uit Bladel hebben zaterdag de halve finales bereikt van het WK driebanden voor landenteams. In de Duitse plaats Viersen versloegen de Nederlanders Denemarken met 2-0. Jaspers versloeg Tonny Carlsen en Van Beers was te sterk voor Brian Hansen.
Tachos verliest weerDe kampioenspoule is vooralsnog geen groot succes voor de handballers van Tachos uit Waalwijk. Tachos verloor ook de derde wedstrijd. De ploeg uit Zwartemeer was in Waalwijk met 20-36 te sterk.
Topklasse: nederlagen voor UNA en Kozakken BoysDe Brabantse clubs in de Topklasse hadden zaterdag geen goede dag. Kozakken Boys verloor thuis met 2-0 van HHC Hardenberg. Zondagtopklasser UNA speelde de uitwedstrijd tegen EVV op zaterdag en ook dat was geen succes: de Limburgers waren met 2-1 te sterk.
Van Gastel genoemd als coach FeyenoordBredanaar Jean-Paul van Gastel is een serieuze kandidaat om de nieuwe trainer van Feyenoord te worden. Dat meldt het AD. Nu is Fred Rutten nog Feyenoord-coach, maar die zou volgens de krant zondag na het duel met FC Utrecht bekend maken na dit seizoen te vertrekken uit de Kuip. Van Gastel is al jaren assistent-coach bij Feyenoord. Hij was een paar maanden geleden ook in beeld bij NAC Breda.
TPP kan FC Eindhoven niet stoppenDe zaalvoetballers van FC Eindhoven hebben zich geplaatst voor de finale van het bekertoernooi. Ze versloegen vrijdag TPP Rotterdam met 4-2. Karim Bali opende de score al in de tweede minuut. Een kwartier later was de technische Belg opnieuw trefzeker. De andere Eindhovense doelpunten kwamen op naam van Oualid Saadouni en Nick Kuylaars. Naast Bali had doelman Pieter Grimmelius een glansrol met diverse reddingen. In de finale moet FC Eindhoven het opnemen tegen FC Marlène uit Heerhugowaard. Marlène klopte 't Knooppunt uit Amsterdam met 4-1.

Wachten op privacy instellingen...

Biljarters naar laatste acht WKDick Jaspers uit Sint Willebrord en Barry van Beers uit Bladel hebben de kwartfinale bereikt van het wereldkampioenschap driebanden voor landenteams in het Duitse Viersen. Ze speelden vrijdag gelijk tegen Frankrijk en België B. Tegen Frankrijk sleepte Van Beers het punt binnen. Hij klopte Jean-Christophe Roux. Daarmee maakte hij de nederlaag van Jaspers tegen Jérémy Bury goed. Tegen België won Jaspers wél, van Eddy Leppens. Toen ging Van Beers onderuit, tegen Roland Forthomme.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.