PSV verliest met 1-3 van efficiënt Ajax (Liveblog)

1 maart 2015 om 19:39
PSV is er zondag niet in geslaagd de naderende landstitel alvast onder een extra laagje glans te bedekken. De fiere koploper uit Eindhoven leed voor eigen publiek een nederlaag tegen Ajax (1-3), dat vooral een stuk efficiënter met de kansen omsprong.

Met nog negen speelronden te gaan zag PSV de voorsprong op de naaste concurrent uit Amsterdam tot elf punten slinken. Ajax deed vooral goede zaken in de strijd om de tweede plaats in de eindklassering, die recht geeft op een ticket voor de voorronde van de Champions League.
PSV dominantPSV domineerde een groot deel van de wedstrijd en kreeg ook de beste kansen. Voor de zoveelste keer in de laatste weken mocht Ajax doelman Jasper Cillessen dankbaar zijn dat het niet al snel op achterstand kwam. Cillissen voorkwam al na anderhalve minuut dat Luciano Narsingh de score opende. Hij stond goed opgesteld toen Georginio Wijnaldum op doel kon koppen en bleef vlak voor rust goed overeind op het moment dat Adam Maher plotseling alleen voor hem opdook.
FluitconcertenAjax kreeg pas na een klein half uur iets meer grip op de tegenstander. Een opvallende rol op het Amsterdamse middenveld was weggelegd voor de 18-jarige Riechedly Bazoer, in het verleden actief in de jeugd van PSV. Hij trok zich niets aan van de fluitconcerten van de PSV-supporters en leed nauwelijks balverlies. Voor het nemen van een hoekschop bukte hij vrij onverstoorbaar voor enkele rondvliegende aanstekers.
Afgemeten voorzetAjax had slechts één goede aanval nodig voor de openingstreffer. Anwar El Ghazi dribbelde voorbij Jetro Willems en zag vervolgens hoe Ricardo Kishna de bal via keeper Jeroen Zoet in het doel werkte (0-1).
Het doelpunt was voor PSV aanleiding om de druk op Ajax nog verder te vergroten. De bezoekers wankelden in de tweede helft en viel in de 77e minuut een klein beetje om toen Luuk de Jong een afgemeten voorzet van Willems met een rake kopbal bekroonde.
Even voor de gelijkmaker raakte Lasse Schöne namens Ajax de onderkant van de lat. De Deen schoot na 83 minuten wel gelukkig raak via het hoofd van Jürgen Locadia. El Ghazi maakte de zege van Ajax in blessuretijd nog geflatteerder.