NAC puntje dichterbij handhaving na laat gelijkspel tegen FC Twente

28 februari 2015 om 22:41 • Aangepast 21 november 2020 om 19:46
nl
NAC Breda heeft zaterdagavond een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen FC Twente. In Enschede leek NAC door een vroege tegengoal te gaan verliezen, maar twee minuten voor tijd bleek invaller Erik Falkenburg goud waard voor NAC.
Profielfoto van
Geschreven door

Luc Castaignos was in de vijfde minuut de maker van het vroege Twentse doelpunt. NAC leek op dat moment nog niet helemaal wakker te zijn, want erg scherp verdedigd werd er niet.
De beste mogelijkheden waren ook na de openingstreffer voor FC Twente, maar in de loop van de eerste helft kwam NAC iets beter in de wedstrijd. Grote kansen kreeg de ploeg uit Breda echter niet.
Knappe reddingen van Ten RouwelaarOok na de thee waren de grootste kansen voor FC Twente. Na een uur dook Luc Castaignos weer op voor keeper Jelle ten Rouwelaar. De doelman redde knap. Dat deed Ten Rouwelaar elf minuten later weer, toen hij een vrije trap van Hakim Ziyech uit de kruising ranselde. En een paar minuten voor tijd wist Ten Rouwelaar een lobje van Jesus Corona nog net over het doel te tikken.
"Jelle heeft vandaag twee of drie uitstekende reddingen verricht", loofde coach Maaskant zijn doelman. "Hij heeft veel kritiek gekregen, maar dat mag ook wel eens gezegd worden."
Alleen Tighadouini gevaarlijkNAC stelde in eerste instantie weinig tegenover de kansen van FC Twente. De gevaarlijke Adnane Tighadouini kwam het dichtst bij een treffer, maar keeper Sonny Stevens was een sta-in-de-weg.
Die andere aanvaller, Gyon Fernandez, speelde niet zijn beste wedstrijd en viel vooral op door balverlies. "Fernandez brengt niet wat hij kan brengen", zei NAC-coach Robert Maaskant daar na afloop over. "Dat weet hij zelf en dat weten wij. Maar om daar iedere week op terug te komen, is mij te makkelijk. Ik vond vandaag wel meer jongens individueel minder spelen. Tot na de rust."
Gouden wisselEen dik kwartier voor tijd bracht trainer Maaskant Erik Falkenburg voor de Kroaat Uros Matiç. Dat bleek een gouden wissel. Twee minuten voor tijd, een paar seconden nadat Ten Rouwelaar dat lobje van Corona onschadelijk maakte, bracht hij NAC langszij. De manier waarop hij dat deed, met een geplaatst schot in de verre hoek, was beeldschoon.
Tien minuten voordat Falkenburg het veld in kwam, was er overigens nog een opvallende wissel. De 18-jarige Ghanees Divine Naah, gehuurd van Manchester City, maakte zijn debuut.
Dubbel feestNa afloop overheerste bij NAC de opluchting. "Als invaller scoren en een punt voor NAC pakken, het is dubbel feest voor mij", zei een tevreden Erik Falkenburg.
"Dit is wat ik wil. Ik ben op de bank terecht gekomen en heb tegen de trainer gezegd dat ik op meerdere posities kan invallen. Ik wil graag wat betekenen voor NAC. Op deze manier kan dat. Daar ben ik heel blij mee."
Ballen getoondOok trainer Robert Maaskant was blij dat zijn ploeg nog een punt overhield aan het duel. "We zijn er voor blijven knokken en we zijn blijven geloven", zo stelt hij. "Ik vond dat het beter kon, maar we hebben alle risico's genomen met de wissels. Door Naah te brengen en Swerts eraf te halen waardoor er meer voetballend vermogen kwam. We zijn vroeg met twee spitsen gaan spelen, met een aanvallend middenveld en daar zijn we voor beloond. We hebben vandaag ballen getoond."

Omhoog en omlaag kijkenHet verschil met Go Ahead Eagles, dat op de veilige vijftiende plek staat, loopt door dit gelijkspel terug tot vier punten. Het verschil met hekkensluiter FC Dordrecht, dat vrijdag won van Eagles, loopt echter terug. De Dordtenaren staan nog vier punten achter NAC.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.