Willem II vergeet te scoren en verliest onnodig van AZ

28 februari 2015 om 22:41 • Aangepast 21 november 2020 om 19:46
nl
Willem II heeft een uitverkocht uitvak in Alkmaar niet weten te verwennen met punten. Door een zondagschot en een treffer in blessuretijd won AZ met 2-0, vooral omdat de Tilburgers vergaten te scoren.
Profielfoto van
Geschreven door

De ploeg van Streppel deed zichzelf tekort in een guur Alkmaar. Na een aftastende openingsfase, waarin een ongevaarlijk schot van AZ-speler Henriksen het enige wapenfeit was, nam Willem II het initiatief. De Tilburgers domineerden.
Schoten van Ondaan en Cabral strandden op de vuisten van Esteban en het dichtst bij de 0-1 was Ali Messaoud. Zijn snoekduik stierf in schoonheid, de bal belandde op de lat.
Voorsprong uit het nietsVlak voor de thee kwam AZ uit het niets op voorsprong. Berghuis etaleerde zijn klasse nadat de bal uit de kluts voor zijn voeten viel. De aanvaller bedacht zich niet en schoot vanaf de rand van de zestien hard en droog in de hoek.
Na rust toonde AZ meer dreiging, zo krulde de mee opgekomen Gouweleeuw een bal op de lat. Willem II probeerde het wel en bleef knokken voor een punt, zonder de overtuiging van de eerste helft. Ondaan was dicht bij de gelijkmaker, de Alkmaarders kopten nog eens op de eigen lat, maar het werd zo'n avond waarop de bal er niet in wilde.
Zelfs nog 2-0De Tilburgers kregen de schade niet gerepareerd, hoezeer de ploeg dat ook verdiende. In de blessuretijd maakte Dos Santos nog 2-0, waardoor AZ de punten in eigen huis hield en naar de derde plaats stijgt. Willem II zakt naar de elfde plek, omdat concurrent Cambuur wel won.
Het bomvolle uitvak, met 750 fans was Willem II afgereisd naar de kop van Noord-Holland, zag het met lede ogen aan.

Wachten op privacy instellingen...

Dubbel gevoelTrainer Jurgen Streppel sprak na afloop berustende woorden. Goed gespeeld, maar niet geoogst, de Helmonder hield een dubbel gevoel over aan de avond in Alkmaar. “Ik ben maar gewoon gaan lachen op de bank. Al die kansen, de bal gaat er niet in en zij schieten er wel eentje in. Ik heb er echt om gelachen. Het spel was prima, daar heb ik van genoten. De beste wint niet altijd, dat hebben we vandaag gezien.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.