Jeffrey Herlings (20) verrast en wint 'gewoon' eerste GP in MX2

28 februari 2015 om 22:23 • Aangepast 21 november 2020 om 19:46
nl
Motorcrosser Jeffrey Herlings heeft zaterdag bij de opening van het nieuwe seizoen in de MX2 meteen de leiding genomen in het wereldkampioenschap. De 20-jarige coureur uit Elsendorp was in de Grand Prix van Qatar een klasse apart. Herlings won zowel de eerste als de tweede manche.
Profielfoto van
Geschreven door

Herlings, de wereldkampioen van 2012 en 2013, hield op het Losail International Circuit, even buiten Doha, in de eerste manche de Fransman Dylan Ferrandis achter zich. Het verschil bedroeg een kleine drie seconden.
In de tweede manche had Herlings op zijn KTM weer ongeveer drie seconden voorsprong op zijn naaste belager, dit keer de Belg Julien Lieber.
Gebroken bovenbeenHerlings was vorig jaar hard op weg naar zijn derde wereldtitel op rij in de MX2. Een crash bij een race voor het goede doel in juli verpestte die prestatie. Herlings brak daarbij een bovenbeen en was lang afwezig.
In de laatste grand prix van het seizoen, in Mexico, stapte hij wel weer op om nog te proberen zijn titel te prolongeren. Dat lukte niet. De Fransman Jordi Tixier pakte het kampioenschap.
Blij met bronsDeze week vertelde Herlings nog aan Omroep Brabant blij te zijn met brons, omdat hij door zijn gebroken bovenbeen veel minder heeft kunnen trainen. "Tussen de derde en de achtste plek zou al heel goed zijn. Dat is wennen ja, maar van korte duur hoop ik."

Wachten op privacy instellingen...

'Gebroken' Coldenhoff kan geen potten brekenGlenn Coldenhoff kon zich bij zijn debuut in de MXGP niet mengen in de strijd om de eerste plekken. De coureur reed met twee gebroken tenen rond op zijn Suzuki.
In de eerste manche eindigde hij als achttiende. Bij de tweede race finishte hij op de tiende plek. De winst ging naar de Duitser Maximilian Nagl, die beide manches won.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.