Ernstig zieke Noor (3) uit Made wil naar Amerika voor behandeling tumor: ‘We hebben geld nodig'

1 maart 2015 om 07:46
nl
Noor van Geel (3) uit Made is ernstig ziek. Het dappere meisje is al maandenlang hevig in gevecht met een kwaadaardige tumor. Via verschillende acties in Made en omgeving probeert haar familie geld in te zamelen zodat Noor voor behandeling terecht kan in een gespecialiseerd ziekenhuis in Amerika. “Deze behandeling is duur en wordt maar deels vergoed door zorgverzekeraars”, aldus de familie van Noor.
Geschreven door

Zaterdag kwamen er ‘onwijs veel bezoekers’ af op de Fancy Fair in Made die speciaal voor Noor werd gehouden, meldt voorzitter Ad van Kuyck van Stichting Dappere Noor aan Omroep Brabant. Alle opbrengst gaat naar de stichting die momenteel geld inzamelt voor de dure behandeling in Children’s Hospital of Philadelphia.
Er is ruim een ton nodig om de behandeling door te laten gaan. “We zitten momenteel op 20.000 euro, dus er is nog een hoop werk te verzetten”, aldus Van Kuyck. “Noor en haar ouders hebben het vreselijk moeilijk, maar zijn onwijs sterk. Heel Made leeft met ze mee en probeert ze te helpen waar mogelijk.”[Tweet:body:https://twitter.com/PrinsenB/status/571759527923716096]Neuroblastoom vastgesteldNoor is een vrolijk meisje dat graag gezellige dingen doet, lekker kletst en vol energie het liefste buiten speelt. In september 2014 doken bij haar de eerste klachten op. Ze kreeg last van haar nek en door artsen werd gevreesd voor een hersenvliesontsteking. Dit werd even later ontkend, antibiotica moest simpelweg oplossing bieden. Nadat de klachten aanhielden, werd er in november een tumor bij haar bijnier ontdekt.
Vanuit het ziekenhuis in Breda werd Noor doorgestuurd naar het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. Daar werd binnen één week neuroblastoom vastgesteld, een kwaadaardige tumor die ontstaat uit een bepaald type zenuwweefsel. “De medische kennis en behandeling in het Prinses Máxima Centrum ervaren wij als de beste van Nederland en geeft ons goede hoop", schrijft de familie op de website van de stichting.[YouTube:body:http://youtu.be/tasEBtlASsA]
'Hopen dat slechte film eindigt'De huidige behandeling van Noor is zwaar omdat het een aaneenschakeling aan chemokuren, bestralingen, radiotherapie en operaties betreft. “Noor is ziek, slap en laat alles gelaten toe. We zijn in de slechtste film denkbaar terechtgekomen.”
In Amerika kan Noor in aanmerking komen voor immunotherapie, een behandelmethode die twintig procent hogere kans op genezing geeft. “Wij hopen dat de slechte film die voor Noor en haar familie draait een happy end krijgt en Noor voor honderd procent kan genezen.”[YouTube:body:http://youtu.be/1A-QOOplPu4]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.