Hans Kraay jr. kreeg 18.000 dollar voor de transfer van spits Ruud van Nistelrooij naar PSV

1 maart 2015 om 14:14
nl
18.000 dollar, (nu omgerekend 16.000 euro), werd er verdiend aan de Geffense spits Ruud van Nistelrooij. Dat was de beloning voor Hans Kraay jr., die er voor zorgde dat Van Nistelrooij bij PSV terechtkwam.
Geschreven door

In de Tafel van Kees op Fox Sports vertelt Kraay jr. over de transfer van Van Nistelrooij van Heerenveen naar PSV. De Eindhovense club betaalde in 1998 12 miljoen gulden voor de spits. Destijds was dat een recordbedrag voor een binnenlandse transfer.
In 1998 had van Nistelrooij, die toen bij Heerenveen speelde, de kans om bij Anderlecht of Glasgow Rangers te gaan voetballen. Daarover vroeg de spits advies bij Hans Kraay jr. Die belde op zijn beurt meteen naar Harry van Raaij, die toen voorzitter van PSV was.
'Haal 'm nou voor 'ie weg is'“Je moet Ruud halen, anders is-ie weg”, zei Kraay jr. En zo geschiedde. Van Nistelrooij deed het erg goed in Eindhoven. Na een paar jaar werd hij voor 67 miljoen gulden weggekocht door Manchester United.
Na de verkoop van de speler mocht Hans Kraay jr. langs komen bij Van Raaij. Die wilde hem namelijk belonen. “Kom es effe langs, zei hij. Gaf ‘ie me 18.000 dollar”, vertelt Kraay jr. “Die had ik verdiend omdat ik hem Ruud had laten halen", zei hij.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.