Sjoerd van Ginneken maakt indruk tijdens eerste klassieker, dag voorop in Kuurne-Brussel-Kuurne

1 maart 2015 om 18:33 • Aangepast 25 april 2020 om 00:22
nl
Sjoerd van Ginneken uit Heerle heeft zondag zijn eerste klassieker verreden. De renner van Team Roompot deed mee aan Kuurne-Brussel-Kuurne. Van Ginneken (22) maakte indruk. Hij reed de hele dag voorop.
Geschreven door

"Ik wilde graag meezitten in zo'n grote koers", vertelde Van Ginneken na afloop. "Na een halfuur reed zeven man weg, zonder dat er iemand van ons bij zat. Toen ben ik alsnog daar naartoe gesprongen. Ik was de laatste die aansloot. Dat was even afzien. Waarschijnlijk heb ik dat later ook moeten bekopen, maar ik reed wel de hele dag in beeld."
Op de Oude Kwaremont was het beste er bij de Heerlenaar vanaf. "Die helling lag me niet zo goed." Van Ginneken moest de kopgroep laten gaan en reed daarna voor Raymond Kreder, de sprinter van Team Roompot.
Cavendish winnaarKuurne-Brussel-Kuurne werd gewonnen door de Brit Mark Cavendish. De renner van Etixx-QuickStep was in de massale eindsprint de sterkste. De Noor Alexander Kristoff werd tweede en de Italiaan Elia Viviani derde.
Kreder was de beste Nederlander op de negende plaats. "We laten als Team Roompot zien dat we meedoen", vindt Van Ginneken. "In de aanval en in de uitslagen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.