Jens Rijsdijk (19) uit Roosendaal wint internationale 48 Hour Film wedstrijd in Hollywood

2 maart 2015 om 09:24
nl
De film 'These Dirty Words' van regisseur Jens Rijsdijk uit Roosendaal heeft maandagochtend vroeg in Amerika de internationale 48 Hour Film wedstrijd gewonnen. De 19-jarige filmmaker is daarmee de jongste regisseur ooit die de wedstrijd wint.
Geschreven door

De film werd in Hollywood uit 4500 bijdragen van over heel de wereld tot winnaar gekozen. Het gaat om films die binnen 48 uur zijn geschreven, gefilmd en gemonteerd.
'Film is geniaal'Rijsdijk is de jongste winnaar ooit op het 48 Hour Film festival. "Ik weet niet wat me overkomt. Het is echt fantastisch." De jonge regisseur wordt overladen met complimenten van andere filmmakers. "Ze zeggen dat ze de film geniaal vinden. Iedere keer dat ze hem bekijken wordt hij leuker", glundert Rijsdijk.
Het winnen van deze prijs kan Rijsdijk nog ver gaan brengen. "Ik krijg nu al allerlei aanbiedingen om mee te werken aan producties hier in Los Angeles." Vooralsnog is zijn droom een internationale speelfilm te regisseren.
Beste actrice'These Dirty Words' is een romantische komedie waarin een stel kibbelt over een doktersroman. Zodra de man in het boek begint te lezen komen de personages tot leven en bloeit hun eigen seksleven weer op. Actrice Sandra de Zwart won ook nog eens de prijs voor beste actrice. De mannelijke hoofdrol werd vertolkt door Koert-Jan de Bruijn.[YouTube:body:http://youtu.be/CR-F08ilA-A]
De winnende film duurt zo'n acht minuten. Rijsdijk deed mee aan de wedstrijd met zijn team Jear Productions uit Rotterdam.[Tweet:body:https://twitter.com/48HourFilmProj/status/572250015520989187]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.