Video

Vondeling in Breda maakt het goed, is bij pleeggezin ondergebracht

2 maart 2015 om 19:03 • Aangepast 21 november 2020 om 19:44
nl
In de Christiaan Huygensstraat in Breda is maandagochtend in een tas een levende baby gevonden. Het gaat om een pasgeboren meisje. De politie meldt maandagmiddag dat het goed met haar gaat en dat zij niet in het ziekenhuis hoeft te blijven.
Profielfoto van
Geschreven door

Het kindje werd rond negen uur gevonden in de straat vlakbij het Centraal Station. Een voorbijganger hoorde gehuil en zag de baby liggen in een zwarte tas tussen twee geparkeerde auto's. Het kindje, dat hooguit een paar dagen oud is, werd bij mensen die pal naast de vindplaats wonen, naar binnen gebracht.
ZiekenhuisDaar werden de hulpdiensten gealarmeerd en ontfermden de bewoners zich over de baby. Het meisje werd naar het Amphia Ziekenhuis in Breda gebracht.
Een kinderarts heeft haar onderzocht. Het bleek dat een ziekenhuisopname niet nodig is. Volgens de Raad voor de Kinderbescherming gaat het heel goed met de baby. Het meisje is ondergebracht bij een speciaal pleeggezin, dat maximaal drie maanden voor haar zal zorgen.
Op straatHet is niet bekend hoe lang het kindje op straat heeft gelegen. De politie kwam ter plaatse voor onderzoek en zette de straat af. Agenten hebben sporen veilig gesteld en omwonenden ondervraagd. De moeder heeft mogelijk gezondheidsklachten. De politie roept haar op zich te melden, desnoods anoniem.

Wachten op privacy instellingen...

Voorlopig blijft het kindje dus bij een pleeggezin. Als de ouders zich niet binnen drie maanden gemeld hebben, wordt een definitieve oplossing voor het meisje gezocht.
Niet de eerste vondelingEind december werd in Breda ook al een baby gevonden. Het kindje was al overleden en lag in een zak op een galerij van een flat aan de Ganzerik. Een week later werd de vermoedelijke moeder gevonden: een minderjarig meisje. Waarschijnlijk verkeerde zij in geestelijke nood.
Enkele weken geleden werd bekend dat de eerste vondelingenkamer van Brabant in Oudenbosch komt. Hier kunnen pasgeboren baby's anoniem achtergelaten worden. Het is nog niet bekend wanneer die vondelingenkamer de deuren opent.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.