Video

Politie valt loods binnen in Rijen en vindt spullen om wiet te kweken

2 maart 2015 om 12:09 • Aangepast 21 november 2020 om 19:44
nl
De politie is maandagochtend binnengevallen in een loods aan de Haansbergseweg in Rijen. Agenten vonden er spullen om wiet mee te kweken. Er is niemand aangehouden.
Profielfoto van
Geschreven door

De politie viel het pand rond halfelf binnen nadat bij de gemeente een anonieme tip was binnengekomen.
Kweekbakken en filtersIn het pand lagen kweekbakken en filters die gebruikt worden om hennep te telen. De spullen zullen worden vernietigd. In de loods lagen ook nog andere spullen die niet direct iets met wietteelt te maken hebben.
Sinds 1 maart is het verboden om spullen te hebben waarmee je wiet kan kweken. Met de inval willen de politie en overheid laten zien dat er ook daadwerkelijk hard opgetreden wordt in dit soort gevallen.
'Hier zijn we niet van gediend'"Hiermee maken we direct duidelijk dat we er niet van gediend zijn", zegt burgemeester Jan Boelhouwer van Gilze en Rijen. Hij noemt de vondst 'een slag' in de strijd tegen wietteelt in zijn gemeente. "We hebben eerder al een growshop de gemeente uit gejaagd, dit is het vervolg daarop."

Wachten op privacy instellingen...

Growshops ontruimdDe politie ontruimde maandag ook twee growshops in Drunen en Goirle. Growshops zijn sinds 1 maart verboden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.