Directeur attractieverhuurder Heesbeen Groep uit Eindhoven geeft vervalsen certificaten toe

2 maart 2015 om 11:15 • Aangepast 21 november 2020 om 19:44
nl
De directeur van Heesbeen Groep uit Eindhoven geeft toe dat hij vijf keuringscertificaten van attracties heeft vervalst. Deze bekentenis deed hij maandag voor de rechtbank in Den Bosch. Als het aan justitie ligt, krijgt hij voor de fraude een taakstraf van tweehonderd uur en een voorwaardelijke celstraf van drie maanden.
Profielfoto van
Geschreven door

Ook moet het bedrijf volgens de eis van justitie een boete betalen van drieduizend euro. Het Eindhovense bedrijf verhuurt verschillende attracties als draaimolens en verkoopt speeltoestellen voor kinderen.
'Ik was zo boos'Volgens de directeur is een ruzie over een offerte de oorzaak van de fraude. "We kregen van de keuringsinstantie een offerte binnen die drie keer zo hoog was als anders."
Na telefonisch overleg kwamen de partijen volgens de directeur niet tot een oplossing. "Ik was daarna zo boos dat ik bij vijf toestellen de drie van 2013 veranderd heb in 2018", gaf hij aan.

Wachten op privacy instellingen...

Ook had de directeur een aantal attracties als trampolines en rodeostieren niet laten keuren. Volgens hem was dat wettelijk niet nodig, omdat het een speeltoestel zou zijn. Dan moet het alleen bij aanschaf gekeurd worden. Maar daar denkt de officier van justitie anders over.
Inval bij bedrijfDe fraude vond plaats tussen begin 2012 en juni 2013. De vervalsingen kwamen aan het licht, toen het keuringsbedrijf de vervalste certificaten op internet zag staan. Daarna is er een inval geweest bij het bedrijf.
De aanpassingen op de certificaten vielen op, omdat een attractie jaarlijks moet worden gekeurd. De vervalste papieren zouden vijf jaar geldig zijn.

Wachten op privacy instellingen...

Op 16 maart doet de rechter uitspraak. De advocaat van de directeur is het eens met een taakstraf, maar vindt een voorwaardelijke celstraf te ver gaan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.