Veiligheidsmonitor: inwoners voelen zich veiliger en doen vaker aangifte

2 maart 2015 om 13:04
nl
Inwoners van de regio Midden- en West-Brabant voelden zich in 2014 veiliger dan in 2013. Dat blijkt uit de Veiligheidsmonitor, een landelijk onderzoek van onder meer politie, gemeenten, ministerie van Veiligheid en Justitie en het CBS.
Geschreven door

Mensen in de regio zijn in 2014 meer tevreden over de politie, maar de regio scoort wat dat betreft onder het landelijk gemiddelde. Wat betreft het gevoel van veiligheid scoort de regio wel bovengemiddeld.
De inwoners van Midden- en West-Brabant menen dat er minder delicten worden gepleegd dan in 2013. Ook zijn zij vaker bereid om aangifte te doen, zo blijkt uit het onderzoek. Verder is volgens hen de verkeersoverlast gedaald, maar is de sociale overlast juist toegenomen.
PolitiechefIn het gebied van de politie-eenheid Zeeland-West-Brabant werden eind 2014 in totaal 5461 mensen geïnterviewd. Politiechef Hans Vissers wijst erop dat de criminaliteitscijfers al jaren dalen en dat de politie veel investeert in de dienstverlening.
"Ik ga ervan uit dat de verbetering van de veiligheidsgevoelens, die nu voorzichtig zichtbaar wordt, te maken heeft met onze inspanningen en goede resultaten. De uitkomsten van deze monitor zijn voor ons in ieder geval een goede stimulans om op deze ingeslagen weg door te gaan." Het is de zevende keer dat het onderzoek is gehouden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.