PVV-Statenlid Ronald Dol overleden, was al jaren ernstig ziek

2 maart 2015 om 12:42 • Aangepast 21 november 2020 om 19:44
nl
PVV-Statenlid Ronald Dol is zondagnacht overleden. Dol had al jaren last van zijn gezondheid. Al voor de vorige verkiezingen in 2011 werd beenmergkanker bij hem vastgesteld.
Profielfoto van
Geschreven door

De Udense horeca-ondernemer Ronald Dol werd vier jaar geleden fractievoorzitter van PVV Noord-Brabant. Zijn fractievoorzitterschap werd nogal bepaald door zijn ziekte. In 2013 werd hij opgevolgd door Alexander van Hattem.
StatenzetelHij begon met acht Statenleden in 2011. Het was de eerste keer dat PVV in Provinciale Staten kwam. Onderweg is de fractie twee Statenleden kwijtgeraakt: Martijn Kap en onlangs nog Jan Kerkhoff. Die bezetten nu beiden op eigen titel een Statenzetel.

Wachten op privacy instellingen...

Dol is in 2012 nog mee geweest op een zakenmissie naar China. Dat kwam hem op kritiek te staan omdat de PVV altijd tegen dit soort reisjes was.
Nederlands kampioen bowlenRonald Dol was eigenaar van bowlingcentrum Dolfijn in Tilburg en was zelf ook zeven keer Nederlands kampioen bowlen. PVV-Statenlid Joyce Kardol twitterde maandag "We zullen hem niet vergeten!" over haar partijgenoot.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.