Speciale led-verlichting op wegdek gevaarlijke Boekelseweg in Erp werkt niet

2 maart 2015 om 13:12
nl
De led-verlichting om de Boekelseweg in Erp veiliger te maken werkt niet. Bovendien veroorzaakt het verkeer dat voortdurend over die verlichting rijdt, geluidsoverlast. Het bedrijf Topsafe dat de verlichting aanbracht, wil voor eind maart de zaak in orde maken.
Geschreven door

De beruchte Boekelseweg in Erp kreeg speciale wegdekverlichting nadat de weg in 2013 in een onderzoek van de Volkskrant werd uitgeroepen tot de gevaarlijkste weg van Nederland. In vijf jaar tijd kwamen vier mensen om het leven bij ongelukken op de weg.
De wegdekverlichting moet de weg een stuk veiliger maken. "Als het donker wordt, gaan de lampjes vanzelf branden. Zo kun je van grote afstand het verloop van de weg zien", vertelde Niels Vogelaar van Topsafe Infra enkele weken geleden bij de installatie van de verlichting. De lampjes worden opgeladen door middel van zonlicht.
Ook geluidsoverlastNu blijkt dat de verlichting niet werkt. Vogelaar weet niet wat de exacte oorzaak is. "Mogelijk dat er iets niet in orde is met het binnenwerk. Het kan ook zijn dat dat kapot gegaan is door al het verkeer dat eroverheen rijdt. We sluiten zelfs niet uit dat de lampen opzettelijk kapot zijn gemaakt. Hoe dan ook, wij zorgen ervoor dat het probleem eind maart op onze kosten is opgelost. De verlichting zal ook verzonken worden in de weg, zodat het verkeer er niet meer overheen rijdt. Dat voorkomt ook geluidsoverlast die mensen ervaren", aldus Vogelaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.