Horeca-organisatie kwaad over verhoogde subsidie Perron 3 in Rosmalen: 'Oneerlijke concurrentie' - Omroep Brabant

Horeca-organisatie kwaad over verhoogde subsidie Perron 3 in Rosmalen: 'Oneerlijke concurrentie'

2 maart 2015 om 14:40
De Rosmalense afdeling van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is boos op de gemeente Den Bosch. Die heeft namelijk een hoger subsidiebedrag toegekend aan sociaal cultureel centrum Perron 3 in Rosmalen. En volgens de KHN volgt Perron 3 de regels niet.
Geschreven door

In totaal krijgt Perron 3 voor 2015 iets meer dan zeven ton subsidie. Dat is 114.000 euro meer dan in voorgaande jaren. De KHN zegt te kunnen leven met subsidie aan sociaal-culturele instellingen, maar stelt dat Perron 3 zich te veel richt op commerciële horeca-activiteiten.
'Overal minder geld, behalve bij Perron 3'En daar wringt het bij de KHN. “Waar bijna alle sportverenigingen, muziekverenigingen en evenementen elk jaar worden gekort, krijgt Perron 3 er weer een zak geld bij. En dat terwijl de directie van Perron 3 constant de regels breekt”, stelt Roy van Veghel van de brancheorganisatie.
Volgens Koninklijke Horeca leidt de verhoogde subsidietoekenning tot valse concurrentie. Tussen 2009 en 2015 zijn er onder meer een groot trouwfeest gegeven, een aantal borrels, een aspergediner, een uitvaart, mogelijk meerdere kinderfeestjes, een teampresentatie en een verjaardagsfeest.
KHN stapt naar gemeenteraadVolgens de KHN zijn dat activiteiten die bij de reguliere horeca thuishoren en niet passen bij een gesubsidieerd bedrijf dat gericht is op het sociaal-culturele veld. Van Veghel hoopt nu dat de gemeenteraad actie onderneemt.
Een woordvoerder van Perron 3 zegt in gesprek te zijn met de gemeente over de kwestie. Daar wil de woordvoerder het graag ook bij laten.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...